Ostalo

Začetek največjega festivala v Pomurju

Danes se pričenja Pomurski poletni festival, ki se bo letos v Veliki Polani odvijal med 30. julijem in 6. avgustom. Organizatorji letos nadaljujejo s tradicijo in bodo že 25. leto skupaj z vami ustvarjali najlepša doživetja vašega poletja. 5 od 8 dni povsem brez vstopnine, na dan vstopnine prost vstop do 20.30 ure.
Pomurski poletni festival (PPF) se danes, 30. julija, pričenja ob 14. uri s kolesarjenjem vseh generacij in dogodkom Fsi klačimo s Pücki. Polanskim Pückom se bodo tradicionalno pridružili tudi starodobniki. Glasbene večere bodo pričeli mladi glasbeniki skupine Til Čeh in petelini, za noro zabavo prvega večera pa bo poskrbel Luka Basi.

Jutri, 31. julija, se ob 13. uri prične turistična tržnica Doživetje ponudbe Dežele štorkelj, kamor so vabljeni vsi ponudniki vin, kulinaričnih dobrot in domačih rokodelskih izdelkov. Ob 14. uri sta na sporedu dve tekmovanji – vsem dobro znani ŠTRK SI in Kmečka olimpijada. Ena ekipa lahko sodeluje na obeh tekmovanjih in osvoji nagrade obeh tekmovanj – 1000 EUR, privlačne praktične nagrade in pokale! Zvečer bodo za ogrevanje s svojo energijo poskrbeli Balkan boysi, sledi pa ženska skupina The Frajle.

Ponedeljkovo dogajanje bo tradicionalno: balinanje ob 16. uri ter ob 17. uri nogometna tekma med predstavniki občin in predstavniki pomurskih medijev. Ponedeljkovi večeri so rezervirani za dalmatinsko glasbo: letos bomo prisluhnili Klapi Šufit, že od 21. ure naprej.

Športno dogajanje se nadaljuje tudi v torek, 2. avgusta, ko bo v organizaciji NK Polana ob 17. uri potekala revialna tekma. Torkov oder Pomurskega poletnega festivala bo odprla skupina Weekend band, sledijo pa vsem dobro znane Učiteljice.

Sredin popoldan je po novem prost, bo pa zato toliko bolj pestro zvečer. Noro noč polno zabave namreč v sredo, 3. avgusta, obljublja Challe Salle, ki bo ogrel ozračje za Magnifica, ki bo na odru PPF nastopil v sklopu turneje “TOUR DEL AMOUR”-

V četrtek ob 13. uri sledi tradicionalno srečanje seniorjev, ki se bodo lahko zavrteli ob glasbi domačih Polanskih zvokov. Velika Polana je Guinessova prestolnica bujte repe, zato bo v okviru festivala tudi letos – tokrat v četrtek – od 14. ure naprej potekalo tekmovanje v kuhanju bujte repe. Pravila in prijava na www.strk.si ali v TIC-u ŠTRK. Na glavnem odru bo zvečer, od 21. ure naprej, nastopil Dejan Vunjak skupaj z Brendijevimi barabami.

V petek zvečer vse obiskovalce na prireditvenem prostoru zopet čaka prava eksplozija rocka. Za ogrevanje bo poskrbela skupina High Voltage, nato pa se po nekaj letih v Veliko Polano spet vrača skupina Big foot mama.

Pomurski poletni festival se zaključuje v soboto, 6. avgusta. Večer bo pričela skupina Prestiž, za nepozabno zabavo ob zaključku festivala pa bo poskrbela Severina.

Na Pomurskem poletnem festivalu bo že tradicionalno poskrbljeno tudi za vse ljubitelje elektronske glasbe, saj bo na drugem odru vse dni v tednu skrbel DJ Črt.

Vabljeni tudi najmlajši

Med ponedeljkom in petkom bo med 10. in 15. uro Poletna počitniška šola za najmlajše, polno zanimivih dogajanj – spoznavanje čebelarstva in gasilstva z lokalnimi predstavniki, lov na zaklad, športne igre in petkov izlet presenečenja. V soboto, torek, sredo in petek ob 19. uri, si bodo otroci na odprtem odru prireditvenega centra lahko ogledali predstave gledališča Ku-kuc – Pikina velika pustolovščina, Na čirabarki, Krtek v mestu ter Pika in Cene v pravljici.

Vse dni prost vstop do 20.30 ure

Vstopnina bo za tri festivalske dni in sicer v sredo, 3. 8. ter v petek 5. 8. po ceni 10 evrov in v soboto, 6. 8. v znesku 15 evrov. Do 20.30 ure je vstop prost. Karte je možno kupiti na Petrolovih bencinskih servisih ter preko spleta.

Za več informacij obiščite spletno stran www.strk.si ali Facebook stran Pomurski poletni festival – PPF. Lahko se oglasite tudi v občinskih prostorih Občine Velika Polana v TIC ŠTRK ali pokličete na 041 528 678.