Ostalo

Začeli so se postopki za gradnjo športno rekreacijskega parka pri Dvojezični srednji šoli Lendava

V sklopu investicij v posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin je bilo na razpisu izbranih 48 projektov, med katerimi je tudi projekt Športno rekreacijski park pri Dvojezični srednji šoli Lendava. Občina Lendava ga namerava zgraditi do konca marca 2022.
V sklopu investicij v posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin je bilo na razpisu izbranih 48 projektov, so že septembra sporočili iz vlade Republike Sloveniji in med omenjenimi 48 projekti se je znašel tudi projekt Športno rekreacijskega parka pri Dvojezični srednji šoli Lendava. Javno naročilo je Občina Lendava objavila minulo sredo, rok za prijavo pa imajo zainteresirani ponudniki do 17. novembra do 10.00 ure dopoldan, ko se bo pričelo elektronsko odpiranje ponudb.

Projekt, ki bo uresničen med objektom Dvojezične srednje šole in novim parkiriščem, bo obsegal štiri igrišča za odbojko na mivki, dve igrišči za tenis, fitnes na prostem, ureditev poti z razsvetljavo, urbano opremo (piknik prostor), kontejner s sanitarijami in slačilnico, oblikovani pa bodo tudi zemeljski nasipi za “pumptrack.” Predviden pričetek izvedbe del je takoj po sklenitvi pogodbe in uvedbi v delo. Pripravljalna in zemeljska dela morajo biti končana do konca leta 2021, preostali del investicije pa mora biti izveden najkasneje do 31. 3. 2022.

Projekt je sicer bil uvrščen tudi v predloge Programa športa v občini Lendava vse od leta 2019 naprej. Občina Lendava se je med drugim prijavila na razpis za postavitev igrišča odbojke na mivki in bila delno uspešna, saj je prejela 13.000 evrov.