Ostalo

Vreme bo kmalu postalo zimsko: Pred nami je ohladitev

Kot kaže, bo vreme naposled le postalo zimsko. Pred nami je ohladitev. Jutranje temperature bodo pod ničlo, med tem, ko dnevne treh stopinj Celzija ne bodo presegle. Je to uvod v zimo, ki je pred nami?
Temperature se bodo naposled le spustile k vrednostim, običajnim za trenutni letni čas. Krivec za nižanje temperatur bo dotok hladnejšega zraka iz severnega dela Evrope. V drugi polovici tedna bo v zahodnem Sredozemlju nastal ciklon, ki se bo nato pomikal proti vzhodu, pri čemer se bo povečala možnost za manjše snežne padavine. Fronte si sicer v zadnjih dneh sledijo kot po tekočem traku, a zaradi severozahodnega višinskega vetra obilnejših padavin na južno stran Alp ne prinašajo.

V naših krajih bo v prihodnjih dneh še oblačno, za pričakovati je, da bo zapihal severozahodnik. Do konca tedna bodo jutranje temperature pod ničlo, gibale pa se bodo med -4 in -2 stopinjami Celzija. Padati bodo začele tudi dnevne temperature. Danes jih bomo predvidoma še izmerili 7, prihodnje dni pa že manj. Najhladneje bo prihajajočo soboto. Dnevna temperatura bo le stopinjo nad ničlo, v četrtek lahko naletava sneg.