Ostalo

Polfinalni obračun pripadel Murskosobočanom, Lendavčani v boj za tretje mesto

Zaradi spremenjenega sistema tekmovanja je letos organizacija polfinalnih tekem pripadla ekipama ki sta bili na prvih dveh mestih po rednem delu sezone. Kot prvouvrščena ekipa so se murskosobočani v polfinalu srečali z Lendavčani, kateri so po 12. odigranih tekmah v rednem delu zasedali 4. mesto.

Pomembnost polfinalnega obračuna se je poznala na tribunah v Murski Soboti, kjer se je zbralo kar solidno število gledalcev, ter tudi na strani domačih, saj je bilo za tekmo pripravljenih 11 igralcev, med tem, ko so se Lendavčani v Mursko Soboto so prišli le s 7 igralci. “Naša želja je bila, da že od začetka gremo agresivno na nasprotnika in da si zagotovimo čimprej neko solidno prednost. V rotaciji igralcev smo imeli večje možnosti kot gostje in zares smo odigrali eno borbeno tekmo v kateri so svoj delež prispevali vsi kateri so bili del ekipe,” povejo pri murskosoboški ekipi.

Srečanje je bilo izenačeno le prvih osem minut, v preostalem delu srečanja pa so občutno premoč kazali domači košarkarji. Ob koncu prve četrtine so domači vodili z 32:24, drugo četrtino pa so domači odprli tako, kot so prvo zaključili. Agresivno. Domači so ob polčasu vodili 52:34 in Lendavčanom povzročali kar nekaj preglavic.

“V tretji četrtini smo nadaljevali začeto delo iz prvega polčasa, Lendavčanom smo puščali le malo prostora za odprte mete in jih s tem onemogočili do te mere, da so se “razleteli” po igrišču. Na koncu tretje četrtine je bilo +28 (77:49) za nas domače in vedeli smo, da je potrebno teh zadnjih 10 minut odigrati pametno, predvsem pa brez kakšnih poškodb do konca tekme. V zadnji četrtini smo malce bolj zarotirali postavo in tekmo mirno brez nepotrebnih pretresov pripeljali do konca z rezultatom 87:67.”

Finale letos v Ljutomeru

KD Nona Sobota je na domačem terenu torej premagala KK Lendavo z rezultatom 87:67, košarkarji Beltincev pa so v domači dvorani odpravili Ljutomerčane z 85:67. Tako se bosta zmagovalni ekipi polfinalnih tekem, Sobota in Beltinci, že četrto leto zapored pomerili v finalu pomurske košarkarske lige. Poraženi ekipi se bosta srečali na tekmi za tretje mesto. Vse tekme bodo odigrane v soboto, 1. aprila v dvorani ŠIC Ljutomer, najprej bo ob 18:00 tekma za tretje mesto, ob 20:30 pa še finale.