Ostalo

VIDEO, FOTO: V Lendavi odprli nogometno akademijo

Današnji popoldan se je odvil zgodovinski dogodek za Lendavski in Slovenski nogomet. Odvilo se je odprtje nogometne akademije Nafte Lendava, največje nogometne akademije v državi. Gradbena dela so sicer zaključena, sledilo bo še notranje opremljanje, kar se bo zgodilo že kmalu.
Na področju športne infrastrukture je bilo prelomno leto 2018, ko so bili zaključeni prvi projektni načrti za izgradnjo nogometne akademije v Lendavi, hkrati pa tudi izgradnja igrišča z umetno travo, ki je lendavskim ljubiteljem športa bilo predano v letu 2019. Slednje je stacionirano ob Dvojezični srednji šoli Lendava. Temeljni kamen za gradnjo akademije, ki so jo odprli danes, je bil položen 17. julija 2021, ob prisotnosti Pétra Szijjárta, ministra za zunanje zadeve Madžarske. “Pot do dokončanja kompleksa je bila kar zahtevna, a edinstveni Športni kompleks smo vendarle odprli,” so sporočili iz Nafte 1903.

Objekt se nahaja v južnem delu mesta Lendava in je sestavljena iz dveh zgradb. Glavni objekt meri 2000 m2, servisni objekt pa 280 m2. Ima skupno štiri igrišča, eno športno igrišče z umetno travo, dve športni igrišči z živo travo ter eno igrišče za nožni tenis. Kar se tiče glavnega objekta, se v pritličju nahaja osem garderob s tuši in sanitarijami, telovadnica, masažna soba, garderobe za osebje in trenerje ter kuhinjo z dvema ločenima jedilnicama. V zgornji etaži se nahajajo pisarne, sejne sobe, soba za prosti čas, konferenčna soba ter šestnajst sob, v vsaki je prostora za dve osebi, vsaka soba pa ima ločen tuš in umivalnik.

V servisnem objektu je kotlovnica ter sistemi za ogrevanje ter namakanje igrišč. Pod objektom se med drugim nahaja zbiralnik vode, kapacitete 100 m3, iz katerega se bodo namakala igrišča ter parki. Tam se med drugim nahaja še shramba, sanitarije za goste ter blagajna.

Po odprtju se je dogajanje preselilo na lendavski Športni park, kjer se od 17:20 ure naprej odvija revijalna nogometna tekma med veterani Nafte in Mure.