Ostalo

VIDEO, FOTO: Sveta maša v hrvaškem jeziku z adventno-božičnim koncertom

Minuli petek se je v cerkvi svete Katarine Aleksandrijske v Lendavi odvila sveta maša v hrvaškem jeziku, po kateri je sledil adventno-božični koncert. Polna cerkev je uživala ob glasovih pevcev ter tonih akustičnih instrumentov.
Minuli petek se je v župnijski cerkvi sv. Katarine Aleksandrijske najprej odvila maša v hrvaškem jeziku. Polno cerkev sta najprej pozdravila Josip Blažon, župnik župnije sv. Petra in Pavla iz Mačkovca ter župnik lendavske župnije Martin Dolomič-Konrad in dr. David Kraner, tiskovni predstavnik slovenske škofovske konference. Celoten dogodek je organiziralo Hrvaško kulturno društvo (HKD) Pomurje iz Lendave v sodelovanju z lendavsko župnijo ob tesni podpori tukajšnjega župnika Dolamiča-Konrada. “Lepa in poučna sveta maša nam je napolnila srca z mirom,” je dejal Đanino Kutnjak, predsednik HKD Pomurje.

Pri sveti maši so sodelovali pevci cerkvenega pevskega zbora župnije sv. Petra in Pavla, po opravljenem bogoslužju pa je sledil adventno-božični koncert, v katerem je uživala napolnjena lendavska župnijska cerkev. V programu, imenovanem “Za božič čez Hrvaško,” so nastopili: Ženska vokalna skupina KUD Veseli Međimurci Čakovec in županijski tamburaški ansambel “Stjepan Bujan Stipić.” Omenjeni so odpeli 13 poznanih hrvaških božičnih pesmi, za katere so pevci in tamburaši prejeli bučen aplavz. Za tem je sledilo druženje ter izmenjava manjših daril gostov v dvorani župnišča.