Sveže

VIDEO, FOTO: Ekipa Nafte 1903 kljub številnim priložnostim iz igrišča sklonjenih glav

Lendavska Nafta 1903 se je včerajšnji popoldan v zaostalem obračunu 12. kroga 2. SNL pomerila proti Rudarju iz Velenja. Modro-beli so kljub številnim priložnostim, predvsem v prvem polčasu, igrišče po 93. minutah zapustili sklonjenih glav. Nasprotnik je bil tokrat premočan in domačim mrežo zatresel dvakrat. Lendavčani so rudarjem žogo v mrežo spravili enkrat.
Moštvo Dejana Dončića je pred dobrim tednom dobilo pokalno tekmo s Fužinarjem, v nedeljo pa je iz Kranja prineslo točko. V Lendavi je včeraj sledil poraz, po tem, ko so modro-beli na domačem terenu gostili ekipi velenjskega Rudarja. Ekipi sta gledljiv nogomet z veliko neizkoriščenimi priložnostmi prikazali predvsem v prvem delu srečanja. Že v 7. minuti je Bizjakov strel z 16. metrov vratar Radan uspel izbiti v kot. Tri minute za tem je Oštrek sprožil mimo desne vratnice, na drugi strani je visoki Panadič zapretil, a je Raduha žogo uspel ukrotiti. V 19. minuti je Jovičič streljal v vratarja modro-belih, v 28. minuti pa je vnovič Oštrek zadel stativo z močnim strelom z leve strani. V 34. in 35. min sta sledili priložnosti Haljete in Oštreka. Minuto za tem je ponovno Panadič streljal z glavo preko vrat domačih. Edini zadetek je v prvem delu dosegel minuto pred odhodom igralcev na odmor Hrovat, ki je odbitek Raduhe po prostem strelu iz kakih 25. metrov žogo poslal v nebranjeno mrežo.

V nadaljevanju smo videli nekoliko manj kakovostnejši nogomet. Iniciativo na igrišču so prevzeli domači, ki so želeli izid čim prej izenačiti. Gostje so bili v glavnem v obrambni vlogi, ter prežali na protinapade. Po vstopu Vinka v igro, so se domači nekoliko bolj razigrali. Lendavčani so kmalu za tem nevarno zapretili preko Meschaka v 67. in 72. minuti. Izid je uspel izenačiti Oštrek v 78. minuti, po prekršku nad Vinkom znotraj kazenskega prostora. Žoga je po strelu z bele točke končala nizko v desnem vratarjevem kotu. Gostitelji so z napadalno igro nadaljevali in poizkušali doseči še drugi zadetek ter zmago. Zmagoviti zadetek so gostje dosegli po grobi napaki domače obrambe v sodnikovem podaljšku in sicer iz protinapada, ko je Žurga žogo poslal z močnim strelom nizko z leve strani v kot Raduhovih vrat za zmago 2:1.

Nafta 1903 bo naslednje srečanje, srečanje 14. kroga, odigrala prihajajočo nedeljo proti nogometnemu moštvu iz Brd.

Nafta 1903 – Rudar Velenje 1:2 (0:1)

0:1 Gašper Hrovat 44′
1:1 Stjepan Oštrek 78′ (11m)
1:2 Tom Žurga 92′

Nafta 1903:Raduha, T. Pirtovšek, R. Pirtovšek, Bolla, Meschack, Kormendi, Szabo (85. min Drk), Židan, Haljeta (65 min Vinko), Bizjak, Oštrek. Trener: Dončič Dejan
Rudar: Radan, Halilovič, Tubič, Kašnik, Barič (88. min Turinek), Črnčič (63. min Žurga), Koprivnik, Hrovat, Jovičič, Jovanovič, Panadič (74. min Vošnjak). Trener: Sulejmanovič Almir.
Rumeni kartoni: R. Pirtovšek (Nafta 1903), Jovičič, Hrovat, Halilovič, Kašnik (Rudar)


Tekst: Franc Horvat Meštrovič
Video: Lendavainfo.com
Foto: Nafta 1903