Sveže

VIDEO, FOTO: Lendava obarvana v modro, Nafta 1903 po udarnem srečanju izločila Celje

Kar 900 gledalcev si je včerajšnji popoldan ogledalo srečanje 3. kroga pokala Slovenije med ekipama Nafte 1903 in Celja. Če so v prvem polčasu gledalci, kar se Nafte 1903 tiče, spremljali povprečen nogomet, pa to ne gre trditi za drugi del ter preostala podaljška, saj so modro-beli prikazali prvoligaško igro, Celjanom niso pustili dihati ter srečanje dobili po enajstmetrovkah.
Na najzanimivejšem srednem obračunu v 1/16 finala Pokala Pivovarna Union je vodilna ekipa druge lige, Nafta 1903 po 11-metrovkah s 6:5 izločila vodilno moštvo prve lige Celje. Srečanje se je sicer pričelo dobro predvsem za Celjane, ki so povedli že v tretji minuti.  Iz kota je namreč z diagonalnim strelom žogo v domačo mrežo poslal Edmilson. Le nekaj minut kasneje se je ob podobni situaciji za strel odločil Bobičanec, a je žoga zletela tik ob vratnici. Morala modro-belim tukaj ni padla, Nafta 1903 pa je srečanje nadaljevala v svojem slogu.

Ritem so sicer čez celoten prvi polčas narekovali Celjani, proti vratom Nafte 1903 udarili še nekajkrat, a zgodilo se ni ničesar konkretnega. Tukaj seveda gre omeniti še 25. minuto, ko bi Bobičanec lahko poskrbel za višanje rezultata, a je bil nekoliko nenatančen. Pet minut kasneje je Nemeth odbil strel Prutseva ter vnovič Bobičanca, ob koncu prvega polčasa pa bi sicer modro-beli lahko izkoristili zmedo v kazenskem prostoru gostov, a se to žal ni zgodilo. Celje se je v slačilnico podalo z zadetkom prednosti.

V drugem polčasu povsem drugačna slika, Nafta 1903 postane nevaren nasprotnik. Celjani, so vnovič poizkusili v 54. minuti, prvič pa so resno opozorilo modro-beli gostom poslali v 67. minuti in skoraj potrdili nogometno pravilo, ki pravi, da kdor ne da, dobi. Odločilni igralec je tukaj bil Rebernik, ta pa je vnovič zapretil še tri minute kasneje. V 84. minuti je Rebernik znova prodrl po desni strani igrišča, nato pa podal pred vrata, a se je izkazal Jurhar in preprečil udarec Oštreka. Za tem je prišla 85. minuta, ko je občinstvo v Lendavi zatreslo tribuno! Modro-beli so takrat izenačili preko Oštreka ter Celjanom dali vedeti, da mislijo resno. V 92. minuti so Lendavčani zapretili še preko Vuice.

V podaljških so prisotni ljubitelji nogometa spremljali izenačen nogomet, lahko bi zapisali tudi povsem prvoligaško igro, a zadetka niso dosegli ne eni kakor tudi ne drugi. So pa o rezultatu odločali streli iz bele pike. Nogometaši obeh ekip so bili natančni štirikrat. Popović je bil tisti ki je zgrešil, Oštrek pa je lendavski Športni park popeljal v vsesplošno norijo ter Nafto 1903 med šestnajst ekip Pokala Pivovarna Union. V loteriji enajstmetrovk je tako bila Nafta 1903 boljša s 5:4.

Nafta 1903 – Celje 6:5 po enajstmetrovkah, 1:1 po rednem delu

Gledalcev 900, sodniki: Novarlić Damjan (glavni sodnik), Benc Uroš (1. pomoč), Majcen Kevin (2. pomoč). Delegat: Glažar Stanislav.
Strelci: Nafta 1903: 1:1 Oštrek (86′). Celje: 0 : 1 Edmilson (3′).
11m – Nafta 1903: Novinič, Polić, Igrec, Erniša, Oštrek.
11m – Celje: Bobičanec, Bajde, Zabukovnik, Zec. Neuspešen: Popović (5. serija).