Ostalo

Varovanci Miša Brečka so se v Lendavi od kvalifikacij poslovili z zmago

Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 2:0 in končnim drugim mestom v skupini 1.
Slovenska reprezentanca do 19 let je včeraj v Lendavi, ob 12.00 uri, gostila mladinsko reprezentanco Kosova. Slovenci so na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo zabeležili pomembno zmago z rezultatom 2:0.

Slovenija je povedla pred koncem prvega dela, po lepo izvedenem protinapadu. Na sredini igrišča je nasprotniku žogo odvzel Kojić, ki jo je nato podaljšal do Čuberja Potočnika. Slednji je žogo posredoval Jakupoviću, ki je na levi strani kazenskega prostora našel Lorbka. Bočni branilec slovenske reprezentance je v osrčje kazenskega prostora poslal Vido Preložek, tam pa je bil najvišji Čuber Potočnik, ki je meril v vratarjev dolgi kot in zadel za vodstvo Slovenije.

V drugem delu je Slovenija nadaljevala z obleganjem kosovskih vrat. Do drugega zadetka so varovanci Miša Brečka prišli v 87. minuti, po lepi kombinaciji Mlakarja in Jevšenaka. Slednji je ugnal gostujočega vratarja za drugi zadetek Slovenije.

“Mislim, da smo bili celotno srečanje boljši nasprotnik in smo zasluženo zmagali. Kot ste videlo, ni nobena zmaga lahka. Moštvo Kosova se je dobro upiralo že Španiji in nato premagalo Avstrijo. Zagotovo gre za dobro reprezentanco. Sami smo pokazali veliko dobrih stvari in elitni krog končali na drugem mestu v skupini, kar je zagotovo lep uspeh,” je po zadnji tekmi dejal selektor Mišo Brečko.

Po tekmi s Kosovom je spregovoril tudi strelec prvega zadetka Jaka Čuber Potočnik: “Škoda, da nismo izkoristili priložnosti že v drugem polčasu tekme z Avstrijo. Če bi slavili, bi šli lahko na evropsko prvenstvo. Dokazali smo, da smo lahko nevarni proti vsaki ekipi, kar smo potrdili z zmago proti Kosovu.”

Slovenija U19 – Kosovo U19 2:0 (1:0)

Strelci: Čuber Potočnik (40′), Jevšenak (87′)

Vir: NZS