Ostalo

V središču Murske Sobote nastaja 76 sodobnih stanovanj

Na makadamski površini v središču Murske Sobote, tik ob tamkajšnji avtobusni postaji ter knjižnici, kjer je še do nedavnega bilo urejeno parkirišče, bo v dobrem letu zrasla poslovno-stanovanjska stavba, v kateri bo 76 sodobnih stanovanj ter devet poslovnih prostorov.
V središču Murske Sobote je že pred časom stekla gradnja poslovno-stanovanjskega objekta Zeleni dvor, v katerem bo devet poslovnih prostorov in 76 sodobnih stanovanj. Vrednost projekta ocenjujejo na okoli 20 milijonov evrov, zaradi gradbenih del pa se je začasno preselila tudi soboška avtobusna postaja, poslovilo pa se je tudi tamkajšnje gramozirano parkirišče.

Gre za okrog 20-metrov visok blok, ki bo tvoril obliko nepravilnega trikotnika, v sredini katerega bo notranje dvorišče – zeleni atrij. Investitor je podjetje Imo-Real, gre pa za največji stanovanjski projekt v Murski Soboti v zadnjih 30 letih. Gre za objekt v izmeri nekaj manj kot 2.095 kvadratnih metrov, v objektu pa bo 28 dvosobnih, 36 trisobnih in 12 štirisobnih stanovanj.

Pri arhitekturni zasnovi soseske je sodeloval profesor na arhitekturi in nekdanji ljubljanski podžupan Janez Koželj, objekt pa nastaja po vzoru stavb iz večjih evropskih mestnih središč. Vsako stanovanje bo sicer imelo lastno toplotno črpalko za ogrevanje, talno gretje, lasten klimatski sistem za hlajenje in rekuperacijski sistem za izmenjavo in svežino zraka v sobah. Na voljo bo tudi podzemna garaža, v kateri so predvidena tudi hitra polnilna mesta za električne avtomobile in večje shrambe stanovanj.

FOTO: Imo-Real

FOTO: Imo-Real