Sveže

To je najverjetnejša sestava prve državne nogometne lige v prihodnji sezoni

Izguba licence NK Rogaška za igranje v prvi državni nogometni ligi odpira vprašanje, kako bo sestavljena slovenska elita v naslednji sezoni, med tem pa, kot kaže NK Rogaška še ni rekla zadnje, saj so včeraj zapisali, da postopek izpodbijanja sklepa, kar se licence tiče, še vedno poteka.
“Glede na dejstvo, da Licenčna komisija za pritožbe ni ugodila pritožbi NK Rogaška in na podlagi sklepa Odbora za nujne zadeve, se dodatne kvalifikacije med ND Lendava 1903 in NK Radomlje ne odigrajo. O načinu popolnjevanja 1. SNL in posledično sestavo lig za TL 2024/2025 bo odločal Izvršni odbor NZS,” so, spomnimo, pred dnevi sporočili iz Nogometne zveze Slovenije.

A NK Rogaška se, kot kaže, s tem ne more sprijazniti. “… še vedno pa poteka postopek, s katerim NK Rogaška izpodbija sklep Nogometne zveze Slovenije o nepodelitvi licence za tekmovanja 1. SNL in UEFA v sezoni 2024/2025,” so zapisali na svojem profilu na spletnem socialnem omrežju Facebook. Ali torej še vedno obstaja žarek upanja za Rogaško ni povsem jasno, a po naših informacijah, ne.

Med drugim so v svojem pisanju omenili, da je izvršni odbor NZS na včerajšnji seji iz dnevnega reda umaknil točko glede popolnitve lig za TL 2024/2025, kar po njihovem mnenju ni presenetljivo, a po zanesljivih informacijah iz naših virov vzrok ni prva državna nogometna liga. Zasedanje v tej smeri bi se naj odvilo jutri ali pa v petek, takrat pa bodo znane tudi uradne informacije.

Čeprav so tri ekipe to že najavile na svojih družbenih omrežjih, ni nujno, da bodo Radomlje, Primorje in Nafta tudi uradno ekipe, ki bodo del Prve lige Telemach v naslednji sezoni. Je pa to najverjetnejši scenarij. Liga bo torej sestavljena po sestanku Izvršnega odbora NZS in veliko presenečenje bi bilo, če vanjo ne bi bili povabljeni Radomljani. Najverjetneje bodo vabilo dobili tudi pri Nafti 1903, kjer ga bodo, v kolikor bo to namenjeno v Lendavo, tudi sprejeli. Očitki, da si modro-beli ne želijo v najvišji rang tekmovanja so sicer izmišljeni, a žal precej razširjeni.

Najverjetnejša sestava Prve lige Telemach v sezoni 2024/2025: Celje, Maribor, Olimpija, Bravo, Koper, Mura, Domžale, Radomlje, Primorje in Nafta 1903.

Se na posojo v Lendavo pripravlja 21-letni Szombor Senko?

Po poročanju nekaterih medijev, tudi Madžarskih, naj bi se v Lendavo preselil 21-letni vratar Szombor Senko, ki bi imel status posojenega igralca ZTE, nauradno pa naj bi si modro-beli želeli tudi nekdanjega vratarja Florijana Raduho. Luknjo Senka naj bi zapolnil trenutni lendavski vratar, Ervin Nemeth