Ostalo

V regijski bolnišnici obiski še naprej prepovedani

V Splošni bolnišnici Murska Sobota bodo začeli postopno izvajati vse aktivnosti, ki so bile zaradi širjenja novega koronavirusa in epidemije covida-19 ustavljene. “Vse paciente in njihove svojce ob tem pozivamo, naj dosledno upoštevajo ukrepe za zajezitev okužb, da jih ne bi vnesli v bolnišnico. Zato tudi obiski za zdaj ostajajo prepovedani.”
“Zavedamo se težkih razmer in želje svojcev, da bi obiskali svoje bližnje, vendar epidemija še vedno traja in na žalost to ni mogoče, saj bi se lahko virus usodno razširil med bolniki in zaposlenimi. Zato vas prosimo za razumevanje in potrpljenje,” so sporočili iz regijske bolnišnice.

Prepoved velja za obiske vseh bolnikov, razen obiskov na ginekološko-porodniškem in otroškem oddelku ter obiske iz pietetnih razlogov, kjer so obiski omejeni na eno zdravo osebo na dan za največ 15 minut. Prepovedani so tudi poslovni obiski.

Naročila in informacije o zdravstvenem stanju hospitaliziranih pacientov so možne samo na javno objavljenih telefonskih številkah.