Ostalo

FOTO: Uvod v pripravljalno obdobje Nafta 1903 začela z zmago

Lendavska Nafta 1903 se je minulo soboto udeležila prvega prijateljskega pripravljalnega srečanja in sicer v Gornji Radgoni, v sklopu 75. obletnice tamkajšnjega nogometnega društva. Modro-beli so niz pripravljalnih srečanj pričeli z odliko in domače ugnali z rezultatom 0:2.
Modro-bela četa Dejana Dončiča iz Lendave se je v prvem pripravljalnem srečanju pomerila proti ekipi nogometnega društva iz Gornje Radgone, člana MNL Murska Sobota. Ta dan so Radgončani praznovali 75. obletnico ustanovitve nogometnega društva. V popoldanskem programu, so na nogometnem igrišču Trate v Gornji Radgoni nastopile mlajše kategorije ter tudi veterani. Vodstvo kluba je za tem najzaslužnejšim podelilo priznanja za nesebičen trud pri delovanju.

V moštvu Lendavčanov so v prvem delu nastopili igralci, ki so v drugoligaškem prvenstvu osvojili tretje mesto, med tem, ko so v nadaljevanju zaigrali novinci in perspektivni mladinci, katerim se je iztekel mladinski staž. Tokrat so v moštvu manjkali igralci Szabó, Körmendi in Meshack, ki so svoje priprave pričeli pri madžarskem prvoligašu ZTE-ju iz Zalaegerszega.

Skozi celotno srečanje so bili Lendavčani, pričakovano, boljši nasprotnik od domačih in uspeli dvakrat zatresti domačo mrežo. Prvi zadetek na tekmi je dosegel Mihael Rebernik, po nesebični podaji Marcela Stareta pred vrata. Slednji bi se lahko tudi izkazal, saj je imel dve izjemni priložnosti za zadetek, vendar je bil pri strelih na vrata sila nenatančen. Drugi zadetek so gostje dosegli po prekršku domačih obrambnih igralcev znotraj kazenskega prostora nad Staretom, kazenski strel iz 11 metrov je uspešno realiziral Stjepan Oštrek. Izid srečanja bi lahko bil drugačen, kajti tako napadalci domačih kot gostov so bili tokrat pred vrati  nenatančni.

Naslednje srečanje Lendavčani igrajo v sredo s prvoligaškim moštvom Aluminijem iz Kidričevega.


FOTO: Peter Vreča