Sveže

V Murski Soboti “Sočna vilica”

Slovenska ulica, ali kakor ji domačini pravijo Slovenska vilica, bo od pomladi do jeseni opojno dišala in ponujala mnogotere okuse in kulinarična doživetja. Gre za festival ulične kulinarike “Sočna vilica.”

V Murski Soboti se bo pred Hranilnico prekmurskih dobrot od petka naprej vsak drugi petek odvijal ulični kulinarični festival “Sočna vilica,” ki bo obiskovalcem ponujal izbrano hrano in pijačo. Organizatorji vas vabijo k okušanju jedi domačih in tujih restavracij, ki jih bodo dopolnjevala vrhunska vina domačih vinarjev, raznolik pivski izbor in drugi kreativni napitki različnih ponudnikov. Sproščeno druženje bo popestrila glasba in zanimive aktivnosti za otroke.

“Sočno vilico” bo predstavljalo po pet domačih ponudnikov hrane, ki bodo ponudbo dopolnjevali s številnimi kuharji in jedmi, ponujali pa bodo jedi, ki se sicer ne znajdejo na jedilnih listih restavracij. Dogodki bodo potekali v sklopu oživljanja starega mestnega jedra Murske Sobote, med tem pa bodo na občini, na podlagi idej študentov arhitekture in krajinske arhitekture na novo izrisali podobo mestnega jedra. “Sočna vilica” bo raznolika in pestra ter bo celo sezono razveseljevala ljubitelje vsega okusnega. Ponujala bo kreativne jedi, ki jih restavracije nimajo na svojih jedilnih listih. Svoboda in dobro razpoloženje spodbujata ustvarjalnost kuharjev, ki si drznejo biti drugačni in stopiti iz konvencionalnih smernic.

Prvi dogodek načrtujemo na sončni petek 20. 5. 2016 od 11. do 18. ure, nato se bodo zvrstili vsaka dva tedna. Kulinarična ponudba bo popestrila pomladno-poletno dogajanje pred Hranilnico prekmurskih dobrot na Slovenski ulici. Na prvi “Sočni” vilici bodo za ponudbo poskrbeli hotel Diana, gostilna Lovenjak, Šunkarna Kodila, restavracija Maximo in Radgonske gorice.