Ostalo

V Ljutomeru se je mudil minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek

Minister dr. Aleksander Jevšek je obiskal občino Ljutomer. S predstavniki občine, obrtne in gospodarske zbornice ter predstavniki mednarodnega Grossmannovega filmskega festivala so govorili o možnostih financiranja projektov z evropskimi kohezijskimi sredstvi.
Minuli petek je Ljutomer obiskal minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek, ki se je na delovnem srečanju sestal s predstavniki Občine Ljutomer, na čelu z županjo mag. Olgo Karba, direktorjem družbe Farmtech d.o.o. Konradom Niderlom, podpredsednikom Območne obrtno podjetniške zbornice Ljutomer Antonom Krajncem, ravnateljem Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Francem Čušem in organizatorji Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina Petrom Beznecem, Tomažem Horvatom in Borutom Horvatom.

Minister Jevšek je predstavil program evropske kohezijske politike v obdobju 2021 – 2027, prisotni pa so ga seznanili tako s težavami, s katerimi se srečujejo pri črpanju sredstev, kakor tudi z idejami in projekti, ki bi jih želeli izvesti. Med drugim je bila predstavljena ideja Filmskega inkubatorja v Ljutomeru, ki bi prinašal pozitivne učinke tako za izobraževanje in kulturo, kakor tudi za gospodarstvo, predvsem turizem.

Minister Jevšek je pohvalil idejo, ki jo bo predstavil vladni ekipi ter poskušal pomagati poiskati finančne vire za realizacijo.

FOTO: Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj