Ostalo

V Lendavi bo potekal dialog z državljani

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji bo prihajajoči petek, v sodelovanju z občino Lendava in informacijsko točko Europe Direct Murska Sobota organiziralo dogodek, Dialog z državljani. Dogodek se bo odvijal v Gledališki in koncertni dvorani.

V petek, 23. septembra 2016, z začetkom ob 13.15 uri, se bo v Gledališki in koncertni dvorani odvijal dogodek z naslovom Dialog z državljani. Gosta dogodka bosta evropski komisar za izobraževanje, kulturo, mlade in šport Tibor Navracsics in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič.

Osrednja tema dialoga bo izobraževanje. Gosta se bosta z vami pogovarjala o aktualnih temah, kot so: vloga izobraževanja za nove zaposlitve v EU, inovacije in delovna mesta prihodnosti, zaposlovanje mladih in odliv možganov, razvojni potencial izobraževanja in kulture na podeželju in v obmejnih regijah, medkulturnost in prihodnost EU. Celoten dogodek bo povezoval voditelj TV Slovenija, Igor E. Bergant.

Uvodni pozdrav bo imel župan občine Lendava mag. Anton Balažek, organizatorji pa pričakujejo udeležence iz Slovenije, Madžarske in Hrvaške. Poskrbljeno bo za tolmačenje v slovenščino, madžarščino, angleščino in hrvaščino.

Dialogi z državljani potekajo v vseh državah članicah Evropske unije. Namenjeni so neposredni izmenjavi mnenj med prebivalstvom in evropskimi komisarji. Vstop je prost. Zaradi lažje organizacije vas organizatorji naprošajo, da se na dialog prijavite TUKAJ >>