Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet kaznivih dejanj, devet prometnih nesreč, osem kršitev javnega reda in miru  in povoženje divjadi.

V obravnavanih prometnih nesrečah sta bila dva udeleženca hudo telesno poškodovana, trije pa so utrpeli lahke telesne poškodbe. V Cezanjevcih je voznik motornega kolesa v križišču odvzel prednost vozniku osebnega avtomobila. Voznik motornega kolesa je v trčenju utrpel hudo telesno poškodbo. Materialne škode je za 4000 EVR. V Turnišču pa sta trčili kolesarki. V trčenju je ena utrpela hudo telesno poškodbo, druga pa je bila lahko telesno poškodovana.

S področja kriminalitete v Pincah obravnavana tatvina goriva na bencinskem servisu, v Rakičanu obravnavana tatvina mobilnega telefona in denarnice, v Grabonošu tatvina goriva iz tovornega vozila in v Murski Soboti tatvina ženskega kolesa. Policisti s Policijske postaje Gornji Petrovci pa so obravnavali nasilje v družini.

Javni red in mir je bil kršen šestkrat v zasebnih prostorih in dvakrat na javnih krajih. Kršitelji so  se po intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Danes med 12.00 in 15.30 uro bodo policisti izvajali vaje v streljanju na strelišču v Mačkovcih. Opozarjamo, da je zadrževanje in gibanje na in ob strelišču nevarno.

Meritve hitrosti z radarjem bodo na območju Policijske postaje Murska Sobota.