Ostalo

UEFA Liga prvakinj: Pomurke že odštevajo

Priprave na kvalifikacijski turnir UEFA Lige prvakinj so na vrhuncu. Pomurke odštevajo dneve do 7. avgusta, ko bodo pod reflektorji Fazanerije odigrale prvo tekmo z valižanskim Cardiffom. Slovenske prvakinje pred tem čakata še dve pripravljalni preizkušnji.
Varovanke Nuše Ladinek bodo priprave na avgustovski turnir sklenile s tekmama proti avstrijskemu in hrvaškemu prvaku. Pomurke bodo v sredo gostje Sankt Pöltna, v dresu katerega uspešno nastopa Mateja Zver, v petek pa se bodo pomerile še s Splitom, ki ima v svojih vrstah nekdanjo napadalko Pomurja Moniko Conjar.

Za Pomurkami je štiritedensko pripravljalno obdobje, ki ni minilo brez težav, saj ekipa na zelenici še ni stala v kompletni zasedbi. Neli Hofman poškodbo gležnja vleče še iz prejšnje sezone, Špela Rozmarič je zaradi težav z zadnjo ložo izpustila tri tekme, medtem ko Tjaša Tibaut zaradi lažje poškodbe gležnja ni zaigrala na preizkušnji s Sturmom.

Slovenske prvakinje so v začetku julija, nekaj dni po pričetku priprav, izgubile z madžarskim prvakom Ferencvarošem, ob porazu z 1:3 je zadela Špela Kolbl. Na drugi tekmi je bil z 2:1 – najstrožjo kazen je izkoristila Anja Prša – boljši madžarski Haladas, a so Pomurke zapravile precej zrelih priložnosti. Podobno je bilo tudi na zadnjih dveh tekmah.

Obračun z avstrijskim podprvakom Sturmom se končal z neodločenim rezultatom, mrežo Štajerk pa so zatresle Kim Juršnik, Sara Makovec in Vita Žolek, ki se je veselila prvega zadetka po povratku na nogometne zelenice. Pomurke so prvo zmago dočakale na četrtem srečanju, ko so s 3:2 premagale dunajsko Austrio Landhaus, sicer tretjo ekipo avstrijske lige. Ponovno sta zadeli Kim Juršnik in Sara Makovec, natančna je bila tudi Kaja Korošec, z nekaj odličnimi posredovanji pa se je izkazala gostujoča vratarka Andrea Gurtner.

FOTO: BRous/ŽNK Pomurje

Pomurke počasi že odštevajo dneve do pričetka kvalifikacijskega turnirja, v katerega bo ekipa vstopila močnejša za Vito Žolek. Mlada Pragerčanka je po poškodbi kolena izpustila minulo sezono, po uspešnem okrevanju pa se je vrnila na nogometne zelenice. “Vesela sem, da je soigralkam uspelo osvojiti naslov državnih prvakinj in da nas že čez nekaj dni čakajo kvalifikacije UEFA Lige prvakinj. Tako kot celotna ekipa, si tudi sama želim, da bi se uvrstile med najboljših 32 ekip,” svoje želje razkriva Vita Žolek.

Sedemnajstletna Štajerka je eno od orožij na sredini igrišča, s svojo višino pa se dobro znajde tudi ob prekinitvah, kar je dokazala na tekmi s Sturmom. “Ta gol mi res veliko pomeni in mi je dal še več motivacije za delo v prihodnje. Res je, zadetek mi bo še dolgo ostal v spominu,” poudarja visokorasla nogometašica, ki se, potem ko se ozre na minulo leto, za podporo ob okrevanju zahvaljuje predvsem svoji družini in atletskemu trenerju Gorazdu Rajherju.

Žolekovo in soigralke prva evropska preizkušnja čaka v sredo, 7. avgusta. Slovenskim prvakinjam se bo kot prvi zoperstavil valižanski Cardiff Met, ki ima v svojih vitrinah pet naslovov državnih prvakinj. Obračun z Valižankami se bo v Fazaneriji pričel ob 20.45, tri dni kasneje bo v Beltincih nasproti stal gruzijski Nike, Pomurke pa bodo kvalifikacijski turnir sklenile 13. avgusta, ko se bodo prav tako v Beltincih pomerile z ekipo Hiberniana. Spopad s škotskim podprvakom bo odigran ob 17. uri.

Dvoboje slovenskih prvakinj si bo moč ogledati tudi v spletnem prenosu, Pomurke pa vas vabijo, da se jim med 7. in 13. avgustom pridružite v Murski Soboti in Beltincih.