Ostalo

Temperature bodo v prihodnjih dneh vse prej kot decembrske

Leto 2022 se počasi zaključuje. Kakšno bo vreme? Sodeč po napovedih, vse prej kot decembrsko. Dnevne temperature bodo krepko nad ničlo, pod ledišče pa se ne bodo spustile niti v nočnem času. Tu in tam lahko pade kakšna dežna kaplja, a bo bolj verjetna zgolj oblačnost.
Toplo vreme nas bo, kot kaže, spremljalo vse do konca leta. Dnevne temperature bodo vse prej kot decembrske, bolje rečeno pomladne, pa tudi ponoči ne bo hudo, saj zmrzali ni za pričakovati. Če smo natančnejši, se bodo temperature v naslednjih dneh vseskozi gibale med 4 in 10 stopinj Celzija. Največ možnosti za (dežne) padavine bo v petek, že sicer pa nas bo vsak dan spremljala oblačnost. Vse fronte bodo potekale bolj severno in nas bodo zgolj oplazile, večjih vremenskih sprememb pa ni pričakovati niti po novem letu.

Danes bo zmerno do pretežno oblačno. Predvsem zjutraj in dopoldne bo ponekod v južni Sloveniji občasno rahlo deževalo. Na Primorskem bo sredi dneva zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo večinoma od 0 do 6, ob morju okoli 9, najvišje dnevne v večjem delu Slovenije od 6 do 13 °C. Jutri bo delno jasno in zjutraj ponekod megleno. Več oblačnosti bo v jugozahodni Sloveniji. V četrtek bo v severovzhodni Sloveniji delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod na Primorskem in Notranjskem bo znova rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

Naši kraji bodo od petka do srede na obrobju območja visokega zračnega tlaka. V višinah bo prevladoval topel jugozahodni veter.
Obdobja delno jasnega vremena bodo predvsem v vzhodni in deloma severni Sloveniji, drugod bo prevladovalo oblačno vreme. V petek lahko na jugozahodu občasno rosi ali rahlo dežuje, v ostalih dneh omembe vrednih padavin ne bo. Še naprej bo nadpovprečno toplo za ta čas. Nad severozahodno Evropo je ciklonsko območje. Vremenska fronta se prek zahodne Evrope pomika proti vzhodu. Pred njo priteka k nam z jugozahodnim vetrom topel in vlažen zrak.