Sveže

Tekaška delavnica, v soboto, 20. aprila 2019

“Tek je naravno človekovo gibanje, zato vas povsem razumem, da dvomite o kakršnikoli koristnosti tekaških delavnic, na katerih rekreativne tekače in tiste, ki bi radi to postali, učim tehnike teka. Teka se vsak zdrav otrok nauči kmalu potem, ko shodi. Prav nič ga ni treba v to spodbujati.”
“Podoben je mlademu ptičku, ki slej ko prej poleti. To je v naši naravi. Ampak v naši naravi je tudi lenoba. In ta se nam z leti kvečjemu krepi. Lenoba sama po sebi ni nekaj slabega. Ta je v svojem bistvu varčevanje z energijo. Slaba postane, ko se nam ponuja preveč priložnosti za lenarjenje, ki jih mi nekritično sprejemamo. To je lastnost današnjega časa. Zaradi pomanjkanja gibanja, veliko ljudi ne živi tako polno kot bi lahko. Vendar, ko se človek odloči, da ne bo len in gre ven na tek, ni res, da je lenobo pustil doma. Ne, lenoba je del nas in vpliva tudi na to, kako tečemo. In če tečemo po urejenih podlagah, obuti v mehke tekaške copate, je verjetnost, da bo telo samodejno izbralo lenobnejši slog teka, toliko verjetnejša. Kar pa je slabo za naša kolena, kolke in hrbtenico. Zato je ključno, da ozaveščamo našo tehniko teka. Kar vas z veseljem naučim na triurni tekaški delavnici.

V Lendavi bomo imeli dve tekaški delavnici v soboto, 20. aprila 2019, ob 10. uri za začetnike in ob 16. uri za bolj izkušene tekače. Prijavnina je 25 EUR in se poravna na koncu delavnice.

Prijavi se tu: http://tekaskitrener.si/?MeniID=22