Sveže

Ste domači pridelovalec, gojitelj, predelovalec … in bi želeli sodelovati s hotelom Lipa?

“Sodelovanje z lokalnimi ponudniki je ena izmed prvih prioritet, torej, vključiti lokalno, pa ne samo lokalno, temveč ponudnike v radiju 20-30 kilometrov,” je za naš spletni portal pred kratkim dejal Péter Molnár, direktor Term Lendava oz. Thermal Resort Lendava. To je podprl tudi lastnik, Dirk Wallenburg.
“Eden od ključnih dejavnikov trajnostno naravnane in butične turistične destinacije je kakovostna lokalna ponudba pridelkov, živil in izdelkov. Občina Lendava si prizadeva, da bi se v turistično ponudbo vključilo čim več lokalnih pridelkov in prehranskih izdelkov, tako na ravni direktne prodaje kot tudi dobave ponudnikom nastanitvenih kapacitet, vključno z družbo Thermal Resort Lendava,” so sporočili iz lendavske Občine.

Novi lastnik hotela si prizadeva v celotno paleto svojega delovanja vključiti kar največ lokalnih dobrin. Župan in lastnik družbe Thermal Resort Lendava, Dirk Wallenburg, sta se dogovorila, da je vključevanje lokalnih ponudnikov v turistično ponudbo vsestransko koristno. “Vključiti in integrirati kmetovalce in ljudi z domačimi produkti. S tem bi lahko marsikaj vrnili lokalni skupnosti,” pa je za naš spletni portal že dejal direktor Péter Molnár.

Občina Lendava je tako pristopila k zbiranju podatkov o lokalnih pridelovalcih in ponudnikih, da bi se le-ti hitro in enostavno povezali s potencialni kupci. Vabijo vse, ki bi radi prodali viške jagodičevja, zelišč, začimb, čajev, jajc, ekoloških pridelkov/izdelkov, naravne kozmetike, medu, kisa, bučnega olja, mlečnih izdelkov, orehov, maka, lešnikov, sadja, zelenjave, da se vpišejo v bazo podatkov. Poziv je namenjen tudi rejcem živine, vključno z redkimi vrstami, kot so mangalica, škotsko govedo, sivo govedo, ameriški jeleni, ekološko rejena živina in divjačina in tudi tiste, ki trenutno še nimajo registrirane dejavnosti ali ne opravljajo kmetijske dejavnosti.

“Prijave ponudnikov (kontaktni podatki in vrsta ponudbe) bomo zbirali do 7. avgusta 2020 na telefonski številki 5772 506 oziroma e-mailu: urska.lobnikar@lendava.si. Seznam lokalnih ponudnikov bo v okviru delovanja (razpršeni Hotel Vinarium, Domača tržnica) in marketinške dejavnosti dostopen tudi Zavodu za turizem in razvoj Lendava, ki si obiskovalcem prizadeva ponuditi lokalno in čim bolj avtentično izkušnjo Lendave,” zaključujejo na Glavni ulici 20.