Sveže

Rop na Cankovi: Bančno ustanovo oropal policist in kasneje umrl, en občan v bolnišnici

Danes, nekaj po 15. uri so bili murskosoboški policisti obveščeni o ropu bančne ustanove na Cankovi. Občani so najprej obvestili OKC PU Murska Sobota, da je prišlo do ropa bančne ustanove, pozneje pa še, da je bilo slišati več strelov v bližini navedene bančne ustanove.
Na podlagi prvih podatkov je bilo ugotovljeno, da je oborožen moški vstopil v prostore bančne ustanove in od zaposlenih zahteval gotovino, ki mu jo je uslužbenka izročila. Med ropom v poslovalnici ni bil nihče poškodovan. Po dejanju je storilec s kraja ropa pobegnil in v nadaljevanju takoj po dogodku v neposredni bližini umrl.

Okoliščine smrti storilca, katerega sta občana prestregla med begom, se še ugotavljajo. En občan je bil v dogodku poškodovan in odpeljan v bolnišnico. Stopnje poškodb bodo znane naknadno.

Na kraj so bili napoteni policisti in kriminalisti, ki so zavarovali kraj dejanja, do prihoda preiskovalnega sodnika, okrožnega državnega tožilca in tožilca posebnega oddelka SDT. Na kraju se zbirajo obvestila, opravlja ogled kraja ropa in ogled kraja najdbe umrlega storilca ter preverjajo vse okoliščine.

Na kraju je bilo s preverjanjem ugotovljeno, da je storilec policist, zaposlen na eni od policijskih enot v Policijski upravi Murska Sobota, prav tako je bila na kraju zavarovana pištola. “Zato smo o tem takoj obvestili posebni oddelek specializiranega državnega tožilstva, ki je pristojen za obravnavo sumov kaznivih dejanj, ki so jih osumljene uradne osebe s policijskimi pooblastili. V. d generalnega direktorja policije, Anton Travner, je strokovnim službam na Generalni policijski upravi naročil, da vsestransko preverijo okoliščine omenjenega dogodka. Trenutno še intenzivno potekajo vse aktivnosti, zato bomo lahko več informacij posredovali tekom jutrišnjega dne,” so sporočili iz PU Murska Sobota.