Ostalo

Preteklih 24

V preteklih štirindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali tri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru, zasegli dva osebna avtomobila, ugriz psa in štiri primere povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete smo obravnavali vlom v proizvodno halo, tatvino dveh dreves hrasta in rop banke. Včeraj malo po 15. uri je bil naš center obveščen o ropu banke na Cankovi. V nadaljevanju pa smo bili še obveščeni, da je bilo slišati več strelov v bližini navedene banke. Z ogledom kraja dejanja in po opravljenih razgovorih je bilo ugotovljeno, da je oborožen moški vstopil v prostore banke in od zaposlenih zahteval gotovino, ki mu jo je uslužbenka izročila.  Med ropom v poslovalnici ni bil nihče poškodovan. Po dejanju je storilec s kraja ropa pobegnil in v nadaljevanju takoj po dogodku v neposredni bližini umrl. Točen vzrok smrti bo pokazala preiskava.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Dvema voznikoma sta bila zasežena osebna avtomobila, ker za vožnjo nista posedovala vozniškega dovoljenja.

Danes me 08 in 14 uro bodo na strelišču v Mačkovcih policisti tukajšnje policijske uprave izvajali vaje v streljanju. Občane opozarjamo, da je zadrževanje v navedenem času v bližini strelišča lahko nevarno.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.