Ostalo

Regijska bolnišnica: Ker mu niso dovolili zapustiti bolnišnice, jo je želel zapustiti čez okno in se pri tem poškodoval

Murskosoboški policisti so javnost včeraj obvestili o nenavadnem dogodku, ki se je zgodil v naši regijski bolnišnici. Ker enemu izmed pacientov niso dovolili zapustiti bolnišnice, jo je ta želel zapustiti čez okno in se pri tem poškodoval.
Policisti so bili minulo nedeljo, ob 8.17 uri s strani SB Murska Sobota obveščeni, da je skozi okno skočil pacient. “Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo na kraju ugotovljeno, da je starejši pacient hotel zapustiti bolnišnico, vendar mu zaradi zdravstvenega stanja to ni bilo dovoljeno. Ko je zdravstveno osebje zapustilo bolniško sobo je pacient odprl okno v 1. nadstropju in stopil na streho nadstreška. Tam mu je spodrsnilo, padel je na tla in se telesno poškodoval. Policisti bomo o dogodku s poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo,” so sporočili iz policije.

“97 letni pacient je bil dne, 6. 1. 2023 hospitaliziran v bolnišnici. Naslednjo noč mu je po navajanju težav, po pregledu, zdravnik predpisal dodatno terapijo. Zgodaj zjutraj dne, 8.1.2023 je pacient postal nemiren, preoblekel se je v civilna oblačila in zahteval pogovor s hčerko ter takojšnji odpust. Svojci se na klic niso odzvali, zdravnik je po 20 minutnem pogovoru pacienta pregovoril, da se je vrnil v bolniško posteljo. Pacient je dodatna zdravila odklonil. Nato je odšel do sosednjega prostora, v katerem je možno odpreti okno. Očitno je splezal skozi okno in ob tem padel iz prvega nadstropja. Osebje je takoj zaznalo dogodek in pacienta po poškodbi ustrezno oskrbelo. Pacient je po poškodbah na nadaljnjem zdravljenju v bolnišnici,” pa so sporočili iz bolnišnice.