Sveže

Prireditev Zaigrajmo in zapojmo po domače 25. februarja v Lendavi!

25. februarja se bo v lendavski Gledališki in koncertni dvorani odvila prireditev Zaigrajmo in zapojmo po domače. Gre za vsem dobro poznano prireditev, katero vodi pomurski humorist Geza Farkaš, prireditev pa že več kot 30 let polni dvorane. Prireditev se je sicer pretežno odvijala v Murski Soboti, v Lendavo pa se tokrat vrača drugič.
Kako to, da ste se odločili za vrnitev enega najbolj znanih koncertov v Pomurju?

“Koncert prebujamo z t.i. “zimskega spanja”, kateremu je botrovala situacija okrog prepovedi oz. omejitev javnega zbiranja in organiziranja javnih prireditev, ki se je pretekli dve leti vsakokrat začela glih takrat, ko bi se moral zgoditi tradicionalni novembrski koncert Zaigrajmo in zapojmo po domače. Ker pa tradicijo le stežka premaga še tako velik “sovražnik”, smo se odločili, da gremo v akcijo kar ob prvi možni priliki, saj si vsi naši dosedanji zvesti obiskovalci ter prijatelji to zaslužijo in mi kot organizatorji se počutimo dolžni, da zgodbo peljemo naprej. “

Kako dolgo je od zadnjega koncerta?

“Od zadnjega koncerta sta minili v športnem žargonu povedano dve sezoni oz. približno dve leti življenja, za kateri bi bilo pošteno, da bi nam ga lahko podaljšali.”

Kakšne spremembe lahko pričakujejo obiskovalci koncerta?

“Zgodovina o koncertu Zaigrajmo in zapojmo po domače pravi takole: ‘To je prvi koncert v Sloveniji, na katerem so obiskovalci prejeli nagrado – kaseto. Med letom se zvrsti od tri do pet prireditev, sklepni koncert pa kot vrhunec in sklepni dogodek sezone pripravimo v Murski Soboti.’ Kasneje so bili namesto kaset aktualni že CD-ji ter ostala zanimiva darila. Tokrat vsi obiskovalci ob nakupu vstopnice prejmete tudi kupon za 1+1 gratis celodnevno kopanje v bližnjih Termah Sveti Martin na Muri. Ker bo koncert v Lendavski gledališko koncertni dvorani nekoliko bolj svečano obarvan, pa si lahko privoščimo, da bomo lahko vse obiskovalce postregli s pijačo dobrodošlice iz Gezove kleti. Poleg tega smo uvedli novost in dodali že klasičnim tradicionalnim dobro znanim prodajnim mestom vstopnic še možnost naročila vstopnic preko Gezekove spletne strani na www.Gezek.si.”

Lahko pričakujemo tudi koncert v Murski Soboti in drugih krajih po Pomurju?

“Murskosoboški koncert Zaigrajmo in zapojmo po domače zaenkrat ohranja tradicionalni termin, ne gre pa skrivati ambicij za izvedbo koncertov v drugih krajih po Pomurju, še mogoče pa celo kakšen OPEN AIR koncert na prostem.”

Koliko koncertov ste opravili od začetka pa do sedaj?

“V teh več kot 30 letih se je zgodilo kakšnih 80 koncertov pod imenom Zaigrajmo in zapojmo po domače ter še veliko ostalih koncertov z različnimi izvajalci, nazadnje 2019. leta, ko smo napolnili prav to dvorano v Lendavi z legendarnim Zvonko Bogdanom.”

Bi želeli še kar koli dodati?

“Da je na tokratnem koncertu v Lendavi število vstopnic omejeno in prilagojeno na kapaciteto gledališko koncertne dvorane, zato je priporočljivo zagotovitev vstopnic v predprodaji, da ne bo prepozno. Dodali bi prijazno in vljudno vabilo, da se končno spet vidimo po dolgem času in da skupaj Zaigramo in zapojemo po domače v Lendavi, v soboto 25. februarja 2023.”