Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali šest kaznivih dejanj, kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, tri prometne nesreče z materialno škodo, poškodbo vozila na parkirišču in šest povoženj divjadi.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino vozila in sicer so policisti za izravnalne ukrepe na pomurski avtocesti izvedli kontrolo romunskega tovornega vlečnega vozila, ki je prevažalo osem rabljenih osebnih vozil. Po natančnem pregledu se je ugotovilo, da je bilo eno od naloženih vozil v mesecu novembru 2023 odtujeno v R Italiji. Ukradeno vozilo smo zasegli. Prav tako smo obravnavali tatvino starejšega neregistriranega vozila, tatvino ženskega kolesa v Petišovcih, kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, kaznivo dejanje računalniške kriminalitete in kaznivo dejanje zoper zakonsko zvezo, družino in otroke.

Policisti obveščajo, da bodo do 24, marca v nacionalni akciji “VARNOSTNI PAS” poostreno spremljali dosledno uporabo varnostnega pasu in ustrezno uporabo zadrževalnih sistemov med prevozi otrok v cestnem prometu.

Meritve hitrosti bodo danes pogosteje izvajali na pomurski avtocesti.