Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, deset kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru in dve povoženji divjadi. Zasežena so bila štiri vozila, prijetih pa je bilo 10 tujcev.

Do prometne nesreče s telesnimi poškodbami je prišlo včeraj okrog 18.45 ure na območju PP Gornji Petrovci. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilne smeri vožnje zapeljala izven vozišča in trčila v obvestilno tablo.

Na področju kriminalitete je bilo obravnavanih več tatvin, zloraba negotovinskega plačilnega sredstva, dva vloma, overitev lažne vsebine, zloraba negotovinskega plačilnega sredstva, poškodovanje tuje stvari in odvzem mladoletne osebe.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju, kršitelja pa sta se ob intervencijah policistov pomirila.

Na območju Lendave je bilo prijetih 10 tujcev, ki so nezakonito vstopili v našo državo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili prepeljani v azilni dom.

Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so bili zaseženi trije osebni avtomobili in kolo z motorjem.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju Murske Sobote.