Ostalo

Preteklih 24

Pretekli torek smo policisti v Pomurju obravnavali dogodek, ki se je končal s smrtjo, pet prometnih nesreč v katerih so se štiri osebe lahko telesno poškodovale, pet kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, voznikoma zasegli osebni avtomobil in moped, prijeli pet tujcev, ki so nezakonito vstopili v našo državo, tri primere povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Ob 8.45 uri smo bili obveščeni, da je na območju občine Sveti Jurij ob Ščavnici na dvorišču stanovanjske hiše umrl moški. Z zbiranjem obvestil in ogledom na samem kraju je bilo ugotovljeno, da se je okrog 8.30 ure 61-letni moški z osebnim avtomobilom  znamke Opel Meriva pripeljal do hiše, avtomobil ustavil in odšel iz vozila. Po ugotovitvah vozila ni zavaroval z ročno zavoro, zato se je vozilo začelo premikati vzvratno. Moški je vozilo po vsej verjetnost s silo telesa želel zadržati, vendar ga je vozilo stisnilo oz. z zadnjo stranjo vozila prevozilo. Tuja krivda je izključena.

Na področju kriminalitete smo obravnavali vlom v poslovni prostor, poškodovanje stekla na verandi, poškodbo luči na tovornem vozilu, tatvino neregistrirane avtoprikolice znamke TPV AMIGO A in tatvino prodajnih artiklov v trgovini.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Voznike opozarjamo na večjo previdnost predvsem v bližini vrtcev in šol ter krajev, kjer se otroci največ zadržujejo. Otrokom vedno omogočite varno prečkanje ceste ter varen prihod v šolo. Zaradi tega bodo policisti meritve hitrosti z radarjem izvajali pogosteje v bližini šol.