Ostalo

Pred nami, z izjemno nedelje, toplejši dnevi

Vsekakor se bomo strinjali, da je vreme v letošnjem marcu precej dinamično. Po tem, ko se je mesec začel sončno, nadaljeval s padavinami in precej hladnejšimi temperaturami kot februarja, se temperature v novem tednu znova višajo. Na današnji materinski dan sončnih žarkov ne bo manjkalo, marec pa trenutno opravičuje svoje staro ime, sušec.
Današnji materinski dan bo, kot se to spodobi, s soncem obsijan. Severni vetrovi so se praktično že poslovili, k nam pa je pričel dotekati toplejši zrak iz jugozahoda. Zaenkrat kaže, da se jutranje temperature več ne bodo spuščale do ničle ali nižje, poslabšanje vremena pa lahko pričakujemo v nedeljo, a se bo vreme že v začetku naslednjega tedna popravilo. Kakšnih posebnosti ni za pričakovati. Na žalost pa se narava v tem trenutku srečuje s primanjkljajem padavin, ponekod ni padla niti četrtina količine padavin, ki bi v tem mesecu morala zmočiti zemljo. Previdnost pri kurjenju v naravi zatorej ne bo odveč!

In če se nam je zdelo, da so minule nizke temperature za marec neobičajne, lahko povemo, da to ni nič posebnega. V preteklosti so nizke temperature marca “pritiskale” čez celoten mesec. In kako kaže? Jutranje temperature se bodo v naslednjih dneh gibale med 2 in 4 stopinjami Celzija, dnevne med 15 in 18. Danes bo precej jasno z nekaj koprenaste oblačnosti, v petek pa bo po zmerno oblačnem jutru še povečini sončno. Popoldne je moč pričakovati jugozahodni veter. V soboto se bo oblačnost od zahoda povečala, popoldne bo predvsem na zahodu in jugu že rahlo deževalo, pri nas je dežne kaplje moč pričakovati v nedeljo.

Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. V višinah k nam od severa priteka postopno nekoliko toplejši in bolj suh zrak. Danes bo vpliv vremena na počutje in razpoloženje večine ljudi ugoden.