Ostalo

FOTO: Člani aerokluba Mavrica iz Mostja so opravili redno letno skupščino

Člani aerokluba Mavrica iz Mostja so minuli sobotni dopoldan opravili redno letno skupščino, katere se je udeležilo 11 članov. Društvo trenutno šteje 25 članov in se lahko pohvali z 15 aktivnimi piloti. Skupščina se je odvila na območju letališča.
11 članov aerokluba Mavrica iz Mostja se je minuli sobotni dopoldan udeležilo redne letne skupščine društva. Ker skupščina sprva ni bila sklepčna, so člani počakali 30 minut in za tem vendarle začeli. Skupščino društva je vodil predsednik Dušan Korc, zaključena pa je bila v dobri uri. Na slednji so se seznanili z delom in rezultati v minulem letu, dorekli načrte za naprej in skupščino zaključili v dobrem vzdušju.

Za potrebe usposabljana ima aeroklub Mavrica po pogodbi v najemu dve letali. Na letalu tipa Storch je bila opravljena generalna obnova motorja, na letalu tipa Texan pa petletni pregled in zamenjava vseh delov z omejeno življensko dobo. Letali sta shranjeni v hangarju v Mostju in s svojim delovanjem torej nimata težav. Med drugim je bilo moč slišati še, da sta se v letalsko šolo na novo vpisala dva učenca.

Šola aerokluba Mavrica je sodelovala z letalsko šolo aerokluba Murska Sobota na področju PPL(A) usposabljanja. V sklopu sodelovanja med šolama je bilo opravljenih 60 ur letenja. Klubski člani so opravili okrog 120 ur letenja v namene vzdrževanja licenc in osnovnega usposabljanja za pridobitev licence ULN pilota. V zadnjem času so se društvu pridružili trije novi člani.

Na praktičnem usposabljanju so bili štirje učenci, eden je zaključil šolanja in pridobil licenco. Na objektu in stezi se je opravljalo redno vzdrževanje in tako so podaljšali obratovalno dovoljenje za obdobje enega leta. Kar se financ tiče, je društvo imelo okrog 12.000 evrov prihodkov in prav toliko odhodkov. Društvo posluje dobro in nima finančnih težav.