Pozor! Danes je zadnji dan, ko lahko v Lendavi brezplačno napolnite svoje električno vozilo. Preverite, kakšne bodo cene!

Hibridna in električna vozila na naših cestah postajajo vse pogostejša prevozna sredstva. Ljudje se zaenkrat precej radi poslužujemo hibridnih vozil, a so slednjim že praktično povsem za petami zgolj električna vozila, kar se priljubljenosti tiče. A pozor! Danes je zadnji dan, ko lahko v Lendavi brezplačno napolnite svoje električno vozilo.
Bilo je poleti leta 2017, ko so v občinah Cankova, Hodoš, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Murska Sobota in Šalovci postavili hitre polnilne postaje za električna vozila, pri čemer so Občine na vseh lokacijah zagotovile po dve parkirni mesti za polnjenje vozil ter ustrezne talne označbe in prometne znake. Omenjene polnilnice so bile postavljene s finančno podporo Eko sklada,.

Takrat so na Mlinski in Kolodvorski ulici bili postavljeni dve hitri polnilnici za električna ali hibridna vozila, polnilnici pa se lahko uporabljata tudi za polnjenje električnih koles. Prvo električno polnilnico v Lendavi je sicer že veliko pred tem pri svoji poslovalnici za trgovskim centrom Spar postavil Elektro Maribor, a je ta zaradi svoje zastarelosti le počasna polnilnica in prav zaradi tega dejstva neobiskana.

Brezplačno polnjenje na Mlinski in Kolodvorski ulici le še danes

“Z 10. julijem 2022 se tako končuje skoraj petletno obdobje, v katerem je Občina Lendava omogočala brezplačno polnjenje na teh dveh polnilnicah za električna ali hibridna vozila,” so sporočili iz Občine Lendava. Cene bodo enake ceni, ki veljajo za vse električne polnilnice enakega tipa, kjer je Petrol ponudnik storitve. Ker gre za polnilnici, na katerih je najvišja možna priklopna moč 22 kW, so cene naslednje:

  • Polna registracija: 0,28€ / kWh
  • Začasna registracija: 0,32€ / kWh
  • Vklop dodatne tarife po preteku časa*: 180 min
  • Časovni okvir vklopa dodatne tarife: 7:00 – 20:00
  • Cena dodatne tarife za vsako naslednjo minuto: 0,07€ / min

* Po preteku časa se poleg prenesene energije zaračunava tudi dodatna tarifa na minute.