Ostalo

Policisti ujeli storilca včerajšnjega ropa v Radmožancih

Iz PU Murska Sobota so danes zjutraj sporočili, da so v hitri akciji včeraj popoldan policisti prijeli storilca ropa starejše ženske v Radmožancih. O drugi osebi policisti zaenkrat ne poročajo.
Spomnimo: Včeraj med 14.00 in 14.30 uro se je v mirnem naselju Radmožanci zgodil oboroženi rop. Dve osebi, šlo je za moškega in žensko, sta z orožjem prišla v hišo starejše krajanke in ji v področje glave uperile strelno orožje ter jo začela izsiljevati za denar. Osumljenca sta se s kraja odpeljala z osebnim vozilom karavan izvedbe sive barve. Ženski sta odtujila manjšo vsoto denarja. Policisti so kmalu pričeli z izvajanjem operativnih nalog v smeri izsleditve osumljenca s postavitvijo cestnih blokad, ugotavljanjem identitete, zbiranjem obvestil in opravljanjem ogleda.

Policisti so osumljenega ropa, S.H. državljana Republike Hrvaške, ki je izvršil kaznivo dejanje nad starejšo osebo prijeli, mu zasegli pištolo s katero je rop izvršil in mu odvzeli prostost. Po končani preiskavi bo predan v nadaljnji postopek na sodišče.