Ostalo

Policisti prijeli vlomilca

Na območju Pomurja, predvsem pa na območju Policijskih postaj Ljutomer in Gornja Radgona, so policisti od sredine marca do maja letošnjega leta obravnavali večje število premoženjskih kaznivih dejanj.
Šlo je predvsem za vlome v gostinske lokale, trgovine, prostore športnih in drugih društev, storilci pa so v določenih primerih vlamljali tudi v nenaseljene stanovanjske hiše. Iz teh objektov so odtujili predvsem denar, cigarete in alkoholne pijače, v enem primeru pa tudi moped. Skupne materialne škode je bilo za okrog 4.000 evrov.

Na podlagi sledov, ki so bili najdeni na krajih kaznivih dejanj, ter z nadaljnjim intenzivnim delom so policisti PP Ljutomer in PP G. Radgona pred dnevi identificirali dva storilca, stara 19 in 24 let, ki prebivata na območju Ljutomera. Storilca sta bila s strani policistov PP Gornja Radgona 22. 5. 2018 v jutranjem času tudi prijeta neposredno po tem, ko sta vlomila v gostinski lokal v Radencih, ko jima je bila odvzeta prostost. Policisti PP Ljutomer so po odvzemu prostosti opravili še hišno preiskavo, pri kateri so našli predmete, ki so bili odtujeni pri vlomu v prostore enega izmed društev na območju Ljutomera.

Zaradi utemeljenega suma storitve 14 kaznivih dejanj Velike tatvine izvršene na vlomni način sta bila storilca 23. 5. 2018 privedena k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zoper oba odredil pripor.