Ostalo

Policisti obravnavali dve nesreči pri delu, ki sta se končali s smrtjo

Pomurski policisti so včerajšnjo sredo obravnavali dve nesreči pri delu, ki sta se za dva občana zaključili s smrtjo. V Gajševcih je delavec padel s strehe gospodarskega poslopja, v Markovcih pa je prišlo do poškodbe pri cepljenju drv.
Včeraj, 15. februarja 2023 v dopoldanskem času so policisti bili obveščeni o delovni nesreči v občini Križevci. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 24-letni moški pri delu na strehi gospodarskega poslopja padel z višine več kot 7 metrov na betonska tla. Zaradi hudih poškodb je bil s helikopterjem prve pomoči odpeljal v UKC Maribor, od koder so bili policisti v popoldanskem času obveščeni, da je moški umrl. Po vseh zbranih obvestilih bo sledil ustrezen ukrep.

Malo po 15. uri pa so bili obveščeni o delovni nesreči v občini Šalovci. Ugotovljeno je bilo, da se je 54-letni moški med delom s cepilnikom za drva huje telesno poškodoval. Odpeljan je bil v bolnišnico, od koder so bili v večernem času obveščeni, da je moški umrl. Tuja krivda je izključena.