Sveže

Poletje prihaja skladno s koledarjem

Čeprav v minulih dneh nismo bili deležni ravno poletnih temperatur, ne skrbet! Poletni Sončev obrat (poletni solsticij) je običajno od 21. do 23. junija. Takrat se začne poletje, kar pa seveda pomeni, da poletje torej prihaja skladno s koledarjem.

“Od torka do sobote kaže na večinoma sončno vreme, postopno se bo segrelo na okoli 30 stopinj C. Poletje torej pride skladno s koledarjem,” je ARSO sporočil preko svojega Twitter profila. Danes, v torek, bo prevladovalo sončno vreme, popoldanske nevihte bodo malo verjetne. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, najvišje dnevne od 24 do 28 stopinj Celzija.

V Četrtek, petek in soboto čez 30?

Sončno in vroče pa ne bo samo danes in jutri, temveč tudi v četrtek, petek in soboto. Z vzhodnim vetrom k nam priteka postopno toplejši in bolj suh zrak. Že v četrtek, petek in soboto se bo živo srebro najverjetneje dvignilo čez 30 stopinj Celzija, saj se nam po nekaterih napovedih obeta številka 33. V nedeljo in naslednji ponedeljek bo temperatura nekoliko padla, možne pa bodo nevihte.

Minule padavine pa so seveda poskrbele tudi za vodne zaloge, saj zaenkrat kaže, da do težav v tokratnem prvem vročinskem valu ne bi smelo prihajati. Napovedi za poletje kažejo na 60 do 70-odstotno verjetnost za toplejše poletje od povprečja. Če je danes prvi poletni dan, pa bo zadnji poletni dan 22. septembra.