Sveže

Rozina Nemec, nova vodja območne izpostave JSKD Lendava

Pisarna območne enote JSKD Lendava na Glavni ulici je po treh mesecih vnovič odprla svoja vrata. Prejšnja vodja Janja Magdič je namreč odšla v pokoj, dlje časa pa ni bilo znano, kdo jo bo nasledil. Po nekaj mesecih je za naslednico Magdičeve bila imenovana Rozina Nemec, sicer podžupanja Občine Lendava. Novo delovno mesto je že nastopila.
Območna enota Javnega sklada za kulturne dejavnosti (JSKD) je dobila novo vodjo. To je postala podžupanja Občine Lendava Rozina Nemec – Zinka iz Doline pri Lendavi, ki je izpolnjevala zahtevane kriterije. Iskanje naslednika Janje Magdič iz Velike Polane se je pričelo že lansko jesen in se je zaradi takšnih in drugačnih razlogov vleklo več mesecev. Nemčeva je sicer imela konkurentko, neuradno iz Ljutomera.

“Celega ozadja, zakaj je celoten postopek potekal tako dolgo, ne poznam, saj v to nisem bila vpeta, že iz razlogov ker sem bila ena izmed kandidatk. Konec lanskega novembra je bil objavljen razpis, v sredini decembra je z menoj pred komisijo v Ljubljani bil opravljen razgovor. Takrat je bilo rečeno, da bo izbrana kandidatka oz. kandidat s prvim februarjem že lahko opravljal/a svoje delo. Novo leto je minilo, v Ljubljani so se med tem zgodile določene kadrovske spremembe in takrat je to nekako vse zastalo. Po moje je prav to bil razlog, da se je zadeva tako zavlekla. Skušala sem z vprašanji v Ljubljano dobiti čim več informacij, se pravi, zakaj še nič ni znano, a odgovorov, razen tega da je razpis še v teku, ni bilo,” nam je dejala Rozina Nemec.

Slednja je s strani sveta prejela pozitivno mnenje 8. marca, a to za zasedbo delovnega mesta še ni dovolj, saj osebo mora potrditi še direktor, v tem primeru je to bila vršilka dolžnosti direktorja, Metke Šošterič. “Trenutno se seznanjam z delovnim procesom, nekoliko mi pomaga tudi Janja Magdič, v nadaljevanju pa želim obuditi nekatere zadeve, ki so zamrle, želeli bi imeti godbo, mažoretke, … Vse je seveda odvisno od trenutne epidemiološke situacije,” je zaključila Rozina Nemec.

“Z veseljem čestitam svoji naslednici Rozini Nemec in iskreno želim, da prinese na lendavsko izpostavo s svojim delom svež veter, nove ideje in dobro sodelovanje z vsemi uporabniki pri oblikovanju pestrega in multikulturnega mozaika ljubiteljske kulture na dvojezičnem območju. Vsem s katerimi sem dolga leta gradila mozaik ljubiteljske kulture in dobro sodelovala (Občine, zavodi, šole, vrtci, kulturna društva in drugi) se iskreno zahvaljujem. Vsem in vsakemu posebej hvala, da smo lahko sodelovali! Brez vas bi bila lendavska kultura nična. Naj se to obojestransko sodelovanje in pomoč nadaljuje tudi v prihodnje z Zinko Nemec. Hvala” pa je dejala Magdičeva.

Rozina Nemec (levo) in Janja Magdič (desno)