Sveže

Pogodba za umetno razsvetljavo v športno-rekreacijskem parku pri Dvojezični srednji šoli Lendava je podpisana

Župan Občine Lendava Janez Magyar in Jožef Hanc, direktor podjetja Elektrostudio d.o.o., sta danes v prostorih mestne hiše podpisala izvajalsko pogodbo za vzpostavitev razsvetljave ob obstoječi športni infrastrukturi v Športno-rekreacijskem parku pri Dvojezični srednji šoli Lendava. Vrednost pogodbenih del znaša 43.466,16 evrov z vključenim DDV-jem.
Izgradnjo novega Športno-rekreacijski parka je Občina Lendava zaključila konec minulega leta, letos pa uspešno kandidirala na javnem razpisu Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov in površin za šport v naravi v letih 2023 in 2024 ter tako pridobila finančna sredstva v višini 50 odstotkov investicije.

Nova športna pridobitev bo vključevala 6 nerjavečih stebrov, 20 LED reflektorjev z dolgo življenjsko dobo in 12 svetilk manjše moči, kar bo omogočilo, da športne dejavnosti potekajo tudi v večernih urah ter v časih slabše vidljivosti.

“S tem bomo spodbudili športno udejstvovanje in rekreacijo naših prebivalcev ter omogočili boljšo izrabo športnih površin,” je ob podpisu povedal župan Janez Magyar in pri tem izpostavil še skrb za okolje in trajnostni razvoj, saj je Občina Lendava pri izbiri umetne razsvetljave izbrala tiste rešitve, ki so energetsko učinkovite in prijazne do okolja.

Športno-rekreacijski park se ponaša s štirimi igrišči za odbojko na mivki, ki se lahko uporabljajo tudi za druge športe na mivki, dvema teniškima igriščema s poliuretansko podlago, 9 fitnes napravami, ki so primerne za vse starostne skupine in otroškim igralom. V sklopu projekta je bil zgrajen še pumptrack poligon, ob parku pa je bil nameščen tudi sanitarni kontejner za potrebe športnikov, služi pa tudi za namene javnih sanitarij.

Občina Lendava je bila uspešna na javnem razpisu Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov in površin za šport v naravi v letih 2023 in 2024. Za umetno razsvetljavo ob igriščih v športnem parku bo Občina prejela 29.076,00 evrov. Terminski plan: dela mora izvajalec izvesti skladno s terminskim planom, najkasneje do 31.8.2023.