Ostalo

Podpredsednik Pokrajinskega odbora DeSUS za Pomurje je postal Dolgovaščan, Robert Berki

Minuli četrtek je na letališču v Rakičanu bila sklicana volilna konferenca Pokrajinskega odbora DeSUS za Pomurje, na katerem je bil izvoljen nov pokrajinski odbor in novo vodstvo. Pokrajinskega odbora se je udeležilo vseh 21 imenovanih delegatov iz občinskih odborov.
Pomurski pokrajinski odbor demokratične stranke upokojencev Slovenije ali krajše DeSUS, ima novo vodstvo. Kljub temu da je stranka na državnozborskih volitvah leta 2022 prejela zgolj 0,64 % podpore in tako posledično tudi izpadla iz parlamenta, pa so njeni člani, kot je videti, aktivni. Na letališču v Rakičanu je tako pred dnevi bila sklicana volilna konferenca regijskega odbora DeSUS, v katerem pa je prišlo do nekaterih sprememb.

Na konferenci je bil izvoljen nov pokrajinski odbor, katerega sestavlja 10 članov iz občinskih odborov DeSUS ter člani po funkciji (člani sveta stranke in izvršnega odbora). Za novega predsednika Pokrajinskega odbora DeSUS za Pomurje je bil soglasno izvoljen Drago Kocbek iz Radencev, za namestnika predsednika odbora pa je bil prav tako soglasno izvoljen Robert Berki iz Dolge vasi, ki je hkrati tudi občinski svetnik Občine Lendava.

Menijo, da so starejši pozabljeni

Na konferenci je tekla beseda o položaju starejših v Sloveniji. “Dejstvo je, da so starejši ponovno pozabljeni s strani vlade, ki je na volitvah obljubljala veliko, realizirala pa skoraj popolnoma nič. Na podlagi navedenega je bilo ugotovljeno, da v Sloveniji rabimo stranko DeSUS in da je potrebno storiti vse, da se ponovno vrnemo v parlament in zagovarjamo pravice starejših. Rdeča nit našega programa pa so pokojnine, zdrastvo in dolgotrajna oskrba,” je med drugim bilo povedano na konferenci.

Redni volilni kongres stranke bo sicer v začetku prihodnjega leta, ko se bo tudi izvolilo novo vodstvo matične stranke. Je pa med drugim aktiven tudi občinski odbor stranke, ki se je na zadnje sestal dan kasneje, torej minuli petek v dvorani vaškega doma v Lendavskih Goricah. Predsednik, Robert Berki, je vsem prisotnim predstavil aktivnosti v stranki DeSUS, podelil pa je priznanje za dolgoletno delo v stranki in sicer nekdanjemu predsedniku, Dragu Nađu.

FOTO: OO DeSUS Lendava