Ostalo

Podjetje iz Lendave vsakemu gasilskemu društvu z območja Občine Lendava doniralo zmogljive reflektorje

Podjetje Tracon d.o.o. iz Lendave (matično podjetje je sicer iz Madžarske prestolnice) je v teh dneh vsem prostovoljnim gasilskim društvom na območju občine Lendava, teh je 14, doniralo zmogljive reflektorje. V podjetju se sicer niso želeli izpostavljati, njihov komentar smo uspeli dobiti le stežka, a so vendarle poudarili, da se dobro z dobrim vrača.
Čeprav gasilce največkrat povezujemo z gašenjem požarov, pa je njihova vloga veliko širša in razpršena na številne situacije, ko se ljudje znajdejo v stiski. Njihovo delo tako ni samo pomembno, je tudi stresno, naporno in pogosto življenjsko ogrožajoče. Zato ni nepomembno, kakšno opremo imajo, saj sta od nje odvisna tako pomoč, ki jo lahko zagotovijo, kot tudi njihova osebna varnost.

Intervencije pa se seveda venomer ne odvijajo v času, ko je dovolj dnevne svetlobe, temveč so gasilci velikokrat na delu tudi v nočnem času, kjer pa brez razsvetljave ne gre oz. gre le stežka. In prav to razumejo v podjetju Tracon d.o.o. iz Lendave. V teh dneh je oz. bo vseh 14 prostovoljnih gasilskih društev prejelo zmogljive reflektorje, da bo delo v mraku oz. ponoči še bolj kakovostno in predvsem veliko varnejše.

V podjetju se sicer z donacijo, kot so dejali, niso želeli izpostavljati. “Vse te zadeve, ki se dogajajo, so čustvene. Misel, da tudi ti lahko padeš v takšno situacijo, … v tem primeru bo vsak hvaležen, da mu kdo lahko pomaga. Naše podjetje je v tem primeru izkoristilo priložnost in doniralo gasilcem. Sama kako drugače v tej situaciji ne morem ukrepati, kot na tak način,” je bila kratka direktorica podjetja, Marjeta Gerenčer.

Se pa je na donacijo odzvala tudi Gasilska zveza Lendava. “Podjetju se iskreno zahvaljujemo. Takšne stvari zelo potrebujemo, predvsem pri nočnem delu, katerega v minulih dneh ni bilo malo. Prihajajočo nedeljo gredo tudi gasilci iz območja Lendave na pomoč na najbolj prizadete lokacije in bodo te reflektorje že lahko uporabljali,” je hvaležno dejal poveljnik Gasilske zveze Lendava Ivan Kasnik, besedi “hvala” pa se pridružuje tudi predsednik Gasilske zveze Lendava Srečko Prendl, poveljnik gasilskega poveljstva Občine Lendava Romeo Gal in vsa gasilska društva na območju Občine Lendava.

Podjetje je bilo ustanovljeno ob koncu leta 2006 v Lendavi pod imenom Tracon Lendava d.o.o. Poglavitni dejavnosti podjetja sta prodaja na debelo in drobno nizkonapetostnih električnih naprav in njihovih nadomestnih oziroma rezervnih delov ter tehnično in strokovno svetovanje no področju uporabe prodajnih artiklov.