Ostalo

Pince: Pri kontroli prometa odkrili ukraden Fiat 500 Abarth

Pomurski policisti so tokrat vnovič bili uspešni pri svojem delu. Na pomurski avtocesti, natančneje v Pincah, so odkrili ukradeno vozilo Fiat 500 Abarth, ki je bilo naloženo na priklopniku s še sedmimi rabljenimi vozili.
“Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe M. Sobota so včeraj na avtocesti A5, na parkirnem prostoru bencinskega servisa Pince zaustavili in kontrolirali romunsko tovorno vozilo s priklopnikom, katerega je vozil državljan Romunije. Na priklopniku je bilo naloženih osem rabljenih osebnih vozil. Pri podrobnejši kontroli vozil je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo znamke Fiat 500 Abarth v mesecu aprilu 2022 ukradeno v Italiji. Vozilo je bilo zaseženo, zoper voznika sledi kazenska ovadba,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

Poostrene aktivnostih nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo – ukrepi

V času od 21. do 27. novembra 2022 so na območju Policijske uprave Murska Sobota policisti izvajali poostrene aktivnosti, s poudarkom na nadzoru nepravilne uporabe mobilnih telefonov med vožnjo ter drugih naprav ali opreme, ki zmanjšujejo vidno ali slušno zaznavanje voznikov. V navedenem času so pri nadzoru cestnega prometa ugotovili skupaj 49 kršitev nedovoljene uporabe telefona med vožnjo, 15 kršitev povezanih z vožnjo pod vplivom alkohola in 151 kršitev zaradi hitrosti. “Policisti ponovno pozivamo vse udeležence v cestnem prometu vozite previdno ter zbrano, hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti, uporabljajte varnostne pasove, med vožnjo ne telefonirajte in vozite trezni. Posebna pozornost naj bo namenjena pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil,” so še sporočili.