Sveže

Petišovci: Policisti prijeli žensko, ki je v Avstriji ukradla nekaj več kot 40.000 evrov

Pomurski policisti, natančneje policisti mejne policije Petišovci so bili znova uspešni. Ti so obravnavali in tudi prijeli žensko, ki je v sosednji Avstriji ukradla 40.000 evrov. Poglejmo podrobneje …
Pomurski policisti so bili 9.2.2018 ob 17.46, s strani Centra za policijsko sodelovanje v Vratih Megvarje oz. avstrijskih varnostnih organov, obveščeni, da zaradi tatvine 40.000 evrov iščejo hrvaško državljanko zaposleno v Avstriji. Oseba naj bi potovala z osebnim avtomobilom znamke Škoda, ki naj bi ga vozil moški.

Policisti so se uspešno vključili v akcijo in že ob 17.55 uri so bili vozilo in osebi zaustavljeni na Postaji mejne policije Petišovci, na izstopu iz države. Oba, voznik in sopotnica, sta bila hrvaška državljana. Po temeljiti kontroli vozila in oseb je bilo v skritem delu torbice pri 53-letni ženski najdena večja količina denarja, 41.500 evrov. Obe osebi sta bili po Zakonu o nadzoru državne meje zadržani, do konca postopka.

O zadevi je bil obveščen dežurni preiskovalni sodnik, ki je podal nadaljnje usmeritve. Zoper osebo ni bil podan evropski priporni nalog, ampak samo obvestilo, da je bilo kaznivo dejanje storjeno v tujini, zato je bil denar zasežen, oseba pa izpuščena.