Ostalo

Petios d.o.o. kupnine za čistilno napravo še ni plačal

Podjetje Petios d.o.o. iz Murske Sobote se je že pred časom zanimalo za nakup industrijske čistilne naprave nekdanje Nafte Lendava, v sredini julija pa je direktor podjetja Petios d.o.o. Boštjan Rituper, s stečajnim upraviteljem Nafte Lendava Silvom Zorcem pri notarju podpisal pogodbo o nakupu. Podjetje kupnine še ni nakazalo.
Zgodba o nakupu industrijske čistilne naprave podjetja Nafta Lendava, ki sicer še obratuje, a ne pri polni zmogljivosti, se bo kot kaže nekoliko zavlekla. Čeprav je direktor podjetja Petios d.o.o. Boštjan Rituper, ki ima svoje prostore tudi v Trimlinih, pogodbo o nakupu že podpisal s stečajnim upraviteljem Nafte Lendava Silvom Zorcem, industrijska čistilna naprava še ni prodana.

Omenjena čistilna naprava bi v last podjetja Petios d.o.o. lahko prešla šele s plačilom kupnine, ki znaša 253 tisoč evrov. Podjetje Petios d.o.o. bi to moralo plačati do 9. avgusta, a se to do danes še ni zgodilo. Kupec je sicer ob podpisu pogodbe zagotavljal, da bo svoj del dogovora izpolnil, je povedal Zorec.

Lastnik tovarne bo moral na Arso sporočiti informacijo, kako je z obratovanjem čistilne naprave. Ta ima sicer veljavno okoljevarstveno dovoljenje za odstranjevanje odpadkov tekočih goriv ter lužin iz vrtin, a ne izpolnjuje določenih drugih okoljskih pogojev zaradi odvajanja iztočnih vod v potok Kopica in ne v reko Muro. Ponudnikov za nakup je sicer bilo skupno šest, a so nekateri ponudniki nakup pogojevali z drugimi zahtevami in pričakovanji, spet drugi pa so ponudili premalo denarja.

odjetje Petios d.o.o. je lani ustvarilo skoraj 3,4 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje ter poslovno leto končalo z bilančnim dobičkom v višini 270 tisoč evrov.