Ostalo

Ovadba župana Balažka: “Meni in Občini se godi velika krivica”

Kot smo že poročali, je bila včeraj podana kazenska ovadba zoper lendavskega župana mag. Antona Balažka, po 257. členu kazenskega zakonika, ki govori o zlorabi uradnega položaja ali uradnih pravic. Za naš spletni portal je včeraj spregovoril nekaj besed in poudaril, da se “meni in občini godi velika krivica.”
30. maja so na petih lokacijah v Lendavi, med katerimi je bila tudi lendavska Občina in Turistična zveza Lendava vabi, kriminalisti Sektorja kriminalistične policije, Policijske uprave Murska Sobota opravili hišne preiskave, v povezavi s sumom storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Takrat naj bi, spomnimo, kriminalisti iskali dokumentacijo o domnevni protipravni premoženjski koristi, v višini 71.950 evrov.

Spletni Dnevnik je med drugim včeraj poročal, da so kriminalisti z nadaljnjim zbiranjem informacij ugotovili, da je turistični zvezi priskrbel dodatnih 52 tisočakov evrov in s tem občino domnevno oškodoval za 124.000 evrov.

“Jaz poznam samo tisto, kar so mi predstavili ob preiskavi na Občini, seveda pa kar je v medijih bilo objavljeno, da občinska uprava ni sodelovala, še zdaleč ni res. Zadeve ne morem komentirati ker ne poznam podrobnosti. To sicer še ni ovadba, saj se mora tožilec še odločiti in tudi po tem, če bo prišlo do sodišča so instrumenti, da se začne resno dokazovati kaj in kako. Jaz mislim, da se meni in Občini godi velika krivica in to se bo v postopku, če bo do slednjega prišlo, tudi dokazalo,” je povedal Balažek.

A kot kaže se je tožilec že odločil, saj je spletni portal pomurje.si včeraj poročal, da je vodja okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti Žarko Bejek kazensko ovadbo potrdil. “S to ovadbo še nisem bil seznanjen in zato je tudi ne morem komentirati,” je odgovoril Balažek na naše vprašanje, ali je z ovadbo že bil seznanjen. Po besedah Balažka je težava v javnem naročilu, ali je to bilo potrebno ali ne. “Jaz tega sedaj ne bom komentiral, ampak to gre približno tako, kot da bi se šlo za prometni prekršek, ne pa za nekakšno kriminalno dejanje.”

“Vsi dokumenti so bili potrjeni na občinskem svetu”

Ob tem župan Balažek še poudari, da so na občini vso dokumentacijo oddali in da je vsa bila tudi javno dostopna. “Vsi dokumenti, na osnovi katerega smo mi oblikovali program turizma in ga tudi izvajali, so bili uradno potrjeni tam kjer je bilo to treba, torej na občinskem svetu in smo to tudi predložili, dalje pa tega ne mislim komentirati dokler ne vidim vseh dejstev in dokler res ne bo prišlo do tega, da bo zadeva na sodišču. Jaz sem prepričan, da če bo kaj potrebno dokazovati, da imamo prav. Gre za vprašanje časa in na kateri točki se bo to zgodilo.”