Sveže

Osnovnošolci iz Bogojine bodo s poukom začeli 4. septembra v Murski Soboti

Bojazen, da bogojinski osnovnošolci zaradi neurja z orkanskim vetrom pred okrog dvema tednoma in pol, ki je iz tamkajšnje devetletke odnesel streho in jo razcefral po bližnji okolici, ne bodo pravočasno pričeli s poukom, se je izkazala za upravičeno. Obnove do 1. septembra ne bodo končali.
Huda ura nad Prekmurjem je 10 avgusta največ škode povzročila v občini Moravske Toplice, natančneje v naselju Bogojina. Spomnimo: Tudi na našem spletnem portalu smo takrat poročali o divjanju narave, ki je streho tamkajšnje devetletke dobesedno dvignila, iztrgala iz okov in kot papir razcefrala po bližnji okolici, pri čemer je poškodovala ostrešje še enega objekta in nekaj predmetov ter ograjo na dvorišču več drugih hiš.

Veter pa seveda ni poškodoval le strehe, temveč je posledično zaradi zamakanja škodo utrpela skorajda celotna zgradba (stene, stropovi, parketi, …). Občina Moravske Toplice je sicer že pred dnevi poskrbela za začetek obnove, ki pa še ne bo končana tako hitro. Samo strošek strehe znaša 100 tisočakov. Ta naj bi tokrat bila trdnejša in vetrovno odpornejša. 

Da se bo pouk pričel z zamikom je bilo jasno že takoj po dogodku, a so pristojni poskrbeli za vseh 183 učencev. Župan občine Moravske Toplice računa, da bi obnova naj bila končana do 22. septembra, do takrat pa bodo otrokom obiskovanje pouka zagotovili v Murski Soboti. Tisti iz nižjih razredov bodo pouk pričeli 4. septembra v prostorih soboškega dijaškega doma, višji letniki pa v prostorih srednje ekonomske šole.

Za vse učence bo poskrbljeno za prevoz in prehrano, tako da bo za vse učence na obeh omenjenih lokacijah pouk potekal kot v matični šoli. Z vsemi ostalimi informacijami bodo starše otrok seznanili ta petek, na skupnem sestanku na srednji ekonomski šoli v Murski Soboti.