Sveže

Odranci: Kolesar padel in se nabodel na ograjo

Včerajšnji zgodnji popoldan se je v Odrancih, v Ravenski ulici pripetila neobičajna nesreča, v kateri je bil udeležen kolesar. Ta je tako nerodno padel, da se je nabodel na ograjo pred stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci, reševalci in policija.
Včerajšnjega zgodnjega popoldneva, bilo je nekaj minut po 13.00 uri, stanovalci Ravenske ulice v Odrancih ne bodo pozabili tako hitro. V njihovi ulici je namreč mrgolelo utripajočih luči -policistov, reševalcev in gasilcev. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Lendava in gasilci poklicne industrijske gasilske enote so ob 13.03 uri prejeli obvestilo Regijskega centra za obveščanje, da je v Odrancih padel kolesar in se nabodel na ograjo, natančneje vhodna vrata dvorišča ob eni izmed tamkajšnjih stanovanjskih hiš.

V precej neobičajni nesreči, ki je ulico popolnoma zaprla za slabo uro, je bil udeležen kolesar, starejši moški, ki se je vračal domov. Domnevno zaradi vinjenosti je nekako izgubil nadzor nad kolesom in tako nesrečno padel, da se je v vrat (pod brado) nabodel na topi del kovinske ograje, natančneje vhodnih vrat. Na pomoč so mu nemudoma priskočili sosedje, ki so ga opirali do prihoda reševalcev. Ti žal moškega zaradi zapletene situacije sami niso umaknili in so aktivirali poklicno industrijsko gasilsko enoto Nafte Lendava, ki so del ograje odrezali in nesrečnika vključno s kovino naložili v reševalno vozilo.

Nesrečni kolesar je, po poročanju Uprave za zaščito in reševanje bil prepeljan v murskosoboško splošno bolnišnico v Rakičanu, njegovo zdravstveno stanje pa ni znano, saj čakamo odziv PU Murska Sobota.

“Operativno komunikacijski center policijske uprave Murska Sobota je bil s strani regijskega centra za obveščanje Murska Sobota obveščen, da bi naj v Odrancih padel kolesar in se poškodoval. Z zbiranjem obvestil ter opravljenim ogledom je bilo ugotovljeno, da ne gre za prometno nesrečo temveč bodo policisti zadevo obravnavali kot dogodek saj je moški iz območja občine Odranci ob sebi potiskal kolo, pri tem pa se je opotekel in padel na kovinsko ograjo ter se poškodoval. Policisti Policijske postaje Lendava bodo o dogodku podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo,” pa so sporočili iz policije.