Sveže

Odprtje hotela Árxá se je vnovič zamaknilo, gradbena dela še potekajo

Edino termalno kopališče na našem območju je že od leta 2018, odkar so ga kupili pri madžarskem državnem skladu Comitatus Energia skorajda mrtev turistični objekt. Po tem, ko je vmes posegla korona in so turistične nastanitve bile praktično zaprte, so se lastniki odločili za prenovo objekta. Odprtje naj bi se zgodilo ta mesec, a so napovedi, kot kaže, bile precej optimistične.
Obsežno prenovo objekta je upočasnila epidemija koronavirusa, po neuradnih informacijah pa je novo vodstvo hotela bilo prepričano, da bi se odprtje lahko zgodilo že ta mesec, a so napovedi bile, kot kaže, precej optimistične. V objektu se še vedno izvajajo sanacijska dela, odvija se opremljanje hotelskih sob, še vedno poteka sanacija oz. zamenjava inštalacij, prenove pa sta deležna tudi hotelska kuhinja in recepcija ter stopnišče. Kdaj bo hotel resnično zablestel v vsem svojem sijaju je sicer težko napovedati, a po naših neuradnih informacijah v prvi polovici prihodnjega leta.

“Zaradi prenove ostaja hotel do nadaljnjega zaprt. Na voljo so vam prostorni in udobno opremljeni apartmaji s teraso ali balkonom ter kamp,” je moč prebrati na spletni strani hotela. Da bo prenova objekta zelo draga najbrž ni potrebno ponavljati, je pa znano, da objekt po novem vodi Dániel Kovács. Zakaj je slednji zamenjal Pétra Molnárja, ni znano. Hotel med drugim išče tudi nove kadre. Po tem, ko je v hotelu brez zaposlitve ostalo več ljudi, jih je sedja tam zaposlenih kakšnih 30, ki sedaj večinoma opravljajo vzdrževalna dela in čiščenje.

Že sicer pa je zanimivo tudi dejstvo, da podjetje za lansko leto na AJPES še ni posredovalo poročila o poslovanju, ki pa bi ga moralo do konca avgusta. Dostopna so zgolj poročila za del leta 2018 in 2019. 

Vhod na letno kopališče, slaščičarna, bar in sanitarije ostajajo le še v spominu ali na fotografijah

Se pa je med drugim novo vodstvo hotela odločilo, da se podrejo objekti, ki so na letnem kopališču služili za vhod, slaščičarno, gostinski obrat ter sanitarije. Sklepati je, da bo torej vhod na letno kopališče potekal čez hotel, kakšnih prenov pa bo še dodatno deležno letno kopališče, pa ni mogoče izvedeti. Med drugim je Občina Lendava na zahtevo vodstva prejšnji teden premaknila subfosilni hrast na novo lokacijo, mlin, ki je stal prav tako pred letnim kopališčem in, ki je bil narejen posebej za vsem dobro poznani film “Strici so mi povedali,” pa je žal zaradi zanemarjanja že pred leti klavrno propadel.