Ostalo

Odgovorni so se zganili, brezplačno kopanje bo, a s precejšnjo zamudo

Po tem, ko smo 8. julija poročali, da brezplačnega kopanja v Lendavi kot je to bilo v navadi vsako leto verjetno ne bo, so se kot kaže, odgovorni le zganili in brezplačno kopanje le organizirali, a s precejšnjo zamudo.

8. julija smo na našem spletnem portalu poročali, da brezplačnega kopanja letošnje leto v Termah Lendava, kot je to bilo v navadi, verjetno ne bo. Tega dne smo med drugim poklicali tudi v Terme Lendava, kjer so nas usmerili na kopališko recepcijo, tam pa so nam zatrdili, da dogovora z občino (do takratnega dne) ni. Kot kaže pa so se odgovorni le zganili in brezplačno kopanje, kljub precejšni zamudi, le organizirali. Zamudi namreč zato, ker so se lani osnovno in srednješolci kopali že od prvih julijskih dni. Letos šele od torka, 26.7.

Občina Lendava: “Tudi letošnje poletje Občina Lendava v dogovoru s Termami Lendava in podjetjem M-FIT ŠPORT subvencionira poletno kopanje za učence osnovnih šol, dijake in študente. Tako imajo omogočen prost vstop do vseh razpoložljivih bazenov Term Lendava vsak torek od 26. julija do 23. avgusta. Ob vstopu na kopališče učenci, dijaki in študentje občine Lendava predložijo osebni dokument.”