Ostalo

Občina Lendava pripravila uvodno srečanje za vključevanje v Evropsko gastronomsko regijo 2021

Občina Lendava je preko zoom povezave pripravila uvodno srečanje »EVROPSKI GASTRONOMSKI VODNIK PO LENDAVI«, s katerim želi z informiranjem in marketinškimi aktivnostmi pomagati lokalnim ponudnikom in pridelovalcem k večji prepoznavnosti lokalne kulinarike ter nasploh izkoristiti potencial Evropske gastronomske regije.
V prihajajočem letu 2021 Slovenija namreč prevzema prestižni naziv Evropska gastronomska regija (EGR), katerega osrednji poudarek je na edinstveni kulinarični kulturi, izobraževanju za bolj zdravo in sonaravno življenje ter spodbujanju inovativnosti v gastronomiji.

Srečanja preko zoom povezave so se udeležili predstavniki gostincev ter obrtno-podjetniške zbornice, ter različni ponudniki, pridelovalci pa tudi vinarji. Župan Janez Magyar je poudaril pomen povezovanja vseh deležnikov na področju gastronomije – kljub temu, da letošnje leto zaradi zdravstvenih razmer ni bilo prijazno do organizatorjev kulinaričnih prireditev, različnih ponudnikov, pa tudi ne do gostiln in restavracij, je želja občine spodbuditi k razmisleku ter možnostih in priložnostih, ki jih ponuja prestižni naziv. Gastronomija je eden ključnih elementov turistične ponudbe in veliko pripomore k promociji, prepoznavnosti našega kraja in turizma.

Na srečanju so se sodelujoči strinjali, da je potreben skupen nastop in povezovanje – izkoristiti pa je treba tudi priložnosti, ki se ponujajo zaradi številnih obiskovalcev stolpa, ki med drugim iščejo tudi domače, lokalne specialitete. V okviru aktivnosti bo ustvarjen gastronomski vodnik po Lendavi s predstavitvijo vseh kulinaričnih ponudnikov, gostiln in restavracij ter zanimivih jedi; za ponudnike pa se bodo pripravile tudi delavnice z namenom ustvarjanja pristnih okusov Lendave.

Vir: Občina Lendava