Ostalo

Občina Moravske Toplice s prvim zbirnim centrom

V Fokovcih je občina Moravske Toplice v sodelovanju s Saubermacher Komunalo d.o.o. pred dnevi odprla nov zbirni center za ločeno zbiranje frakcij. Zbirni center je namenjen občanom in občankam občine Moravske Toplice, stroške v celoti krije občina.

Nov zbirni center za ločeno zbiranje frakcij stoji za Kmetijsko zadrugo Fokovci, svoja vrata so uradno odprli direktor Saubermacher- Komunala Murska Sobota d.o.o. Drago Dervarič, župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač in predsednik KS Fokovci Viljem Kianec. Ob odprtju zbirnega centra so navzoči predstavniki tudi nagovorili javnost. Nekaj kulturnega programa sta izvedli učenki Osnovne šole Fokovci, kitaristka Nika Sukič in recitatorka Jasna Rituper Hari. Pod vodstvom mentorice Suzane Panker sta lepo popestrili otvoritev zbirnega centra.

Tovrstni center za ločeno zbiranje frakcij je prvi v občini Moravske Toplice, namenjen pa je zgolj občanom in občankam občine Moravske Toplice. Pravne osebe morajo za ravnanje z odpadki skleniti pogodbo s podjetjem Saubermacher –Komunala Murska Sobota d.o.o. Oddaja ločeno zbranih frakcij občanom in občankam ne bo povzročala dodatnih stroškov, saj stroške v celoti krije občina Moravske Toplice.