Sveže

NZS svojo 25. sejo izvršnega odbora opravil v Lendavi

Včeraj od 16.00 ure naprej je v sejni sobi Občine Lendava potekalo 25. zasedanje izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (2016-2020). Člani so obravnavali šest točk dnevnega reda, med katerimi je bila pozornost namenjena tudi finančnemu poslovanju NZS v prvem polletju 2018 in FIFA Forward programu.
Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 25. seji (2016-2020) obravnaval šest točk dnevnega reda in sprejel nekaj pomembnih sklepov za razvoj slovenskega nogometa. Zasedanje je tokrat potekalo v Lendavi, saj je Nogometna zveza Slovenije na ta način počastila MNZ Lendava ob 40-letnici.

Člani izvršnega odbora so tako po potrditvi zapisnika 24. seje IO NZS sprejeli sklep o sofinanciranju izgradnje nogometne infrastrukture – RAZPIS »SIPN-2018«. Obnova in razvoj nogometne infrastrukture je namreč ena izmed prioritet Nogometne zveze Slovenije, ki v skladu s Statutom skrbi za razvoj in širjenje nogometa v Sloveniji, zagotavlja pogoje za vrhunski nogomet in spodbuja nogomet mladih.

75.000 evrov za razsvetljavo na murskosoboški Fazaneriji

Nogometna zveza Slovenije bo tako v skladu z omenjenim razpisom zagotovila 500.000 € za izgradnjo in posodobitev nogometnih igrišč (malih in velikih) z naravno in umetno travo, razsvetljavo nogometnih igrišč, avtomatskih namakalnih sistemov, garderobnih prostorov, tribun za gledalce in pokritja le -teh, nogometne opreme ter dokončanja nogometnih objektov po Sloveniji. Izvršni odbor NZS je potrdil tudi projekt črpanja sredstev iz naslova FIFA Forward programa za leto 2018 za projekt »sofinanciranje članic NZS (MNZ, ZNTS, ZNSS) v skupni višini 253.980 €. Med temi je tudi finančna pomoč v vrednosti 75.000 evrov za razsvetljavo v Fazaneriji, domu prvoligaša Mure.

Poleg omenjenega, je bil sprejet tudi sklep o ustanovitvi Inštruktorske službe NZS z dnem 1.1.2019. Nogometna zveza Slovenije želi s tem vsebinsko obogatiti delo z mladimi igralci v vseh medobčinskih nogometnih zvezah. Izvršni odbor NZS je v Lendavi potrdil tudi sestavo futsal lig za tekmovalno leto 2018/2019 in koledar futsal tekmovanj za sezono 2018/19.

Člani IO NZS so si pred sejo na lendavskem gradu ogledali razstavo Marca Chagalla. Po končani seji je v telovadnici DSŠ Lendava potekala nogometna tekma med IO MNZ Lendava in IO NZS, ki se je končala z rezultatom 4:3 za IO MNZ Lendava.

Tekst: NZS.si